Soros ismét védelmébe vette a korrupt ügyészeket

Ezt olvasta már?

Soros György a Wall Street Journalban magyarázkodott az emelkedő bűnőzési ráta miatt az általa is szorgalmazott büntetőjogi refompok miatt. A milliárdos spekuláns az írásban kiáll az általa támogatott ügyészek mellett. Kifejezte, hogy nem áll szándékában leállni a progresszív ügyészek és a büntetőjogi reform támogatásával.

Soros György a Wall Street Journal hasábjain osztotta meg véleménycikkét „Miért támogatom a reformügyészeket” címmel. Tudvalevő, hogy az Egyesült Államokban a kerületi ügyészek választás útján nyerik el tisztségüket. Azon indulóknak, akik a büntetőjogi reformoknak csúfolt dekriminalizációt, valamint a bűnözők futni hagyását szorgalmazzák, Soros bőkezű támogatásokat nyújt a kampányukhoz. Azokban a városokban, ahol a milliárdos jelöltjei nyertek, drasztikusan nőtt a bűncselekmények, és ezáltal az áldozatok száma – írta a tűzfalcsoport.blogstar.hu. 

Soros György védelmébe vette a reformpárti korrupt ügyészeketForrás: Imaginechina via AFP/dycj – Imaginechina/Dycj

Soros többek között azt írta, hogy őt aggasztja a bűnözés növekedése, de tudomásul kell vennünk, hogy az Egyesült Államokban a feketék ötször nagyobb valószínűséggel kerülnek börtönbe, mint a fehérek. Ez olyan igazságtalanság, amely aláássa a demokráciánkat.

Évente 81 milliárd dollárt költünk arra, hogy mintegy kétmillió embert börtönökben és fegyházakban tartsunk. Többet kell befektetnünk a bűnmegelőzésbe olyan stratégiákkal, amelyek működnek – mentálhigiénés szakemberek bevetése válsághelyzetekben, befektetés a fiatalok foglalkoztatási programjaiba, és oktatási lehetőségek megteremtése a rácsok mögött. Ezáltal csökken annak a valószínűsége, hogy a fogvatartottak a szabadulás után újabb bűncselekményeket követnek el – tette hozzá a spekuláns. 

Soros szerint néhány politikus és szakértő megpróbálta a bűnözés közelmúltbeli növekedését a reformpárti ügyészek politikájára fogni. Az általa látott kutatások mást mondanak. A legszigorúbb tudományos tanulmány, amely harmincöt joghatóság adatait elemezte, nem mutat összefüggést a reformpárti ügyészek megválasztása és a helyi bűnözési ráta között. Sőt, az erőszakos bűncselekmények az elmúlt években általában gyorsabban nőttek azokban a joghatóságokban, ahol nem voltak reformpárti ügyészek. A gyilkosságok száma a leggyorsabban néhány olyan republikánus államban emelkedett, amelyet a bűnözés ellen keményen fellépő politikusok vezetnek.

Az ügyészek lázadása

Néhányan ugyanazok közül a Soros által finanszírozott ügyészek közül, akik a bűnözők érdekeit és egyes bűncselekmények dekriminalizációját tartják elsősorban szem előtt, most azon fogadkoznak, hogy megtagadják az állami abortusztörvények végrehajtását, amelyek a Roe kontra Wade ítélet bukása után lépnek majd hatályba – írta a tűzfalcsoport.  Kilencven balra húzó főügyész és kerületi ügyész írt alá egy közös nyilatkozatot, amelyben megfogadják, hogy nem indítanak büntetőeljárást az abortusztörvények megsértése miatt. Közülük legalább húszan kaptak kampánytámogatást Soros Györgytől.

Az aláírók között van többek között Kim Foxx, Illinois állam Cook megyei ügyésze is. Soros György 2 millió dollárt pumpált az Illinois Justice and Public Safety nevű politikai akcióbizottságba, hogy segítse Foxx újraválasztását 2020-ban.

A teljes cikket itt olvashatják. 

Legfrissebb a témában

Még több hasonló cikk a témában