Soros György egyik szervezetével telepít migránsokat az Egyesült Államokba Joe Biden

Ezt olvasta már?

Elmondta Orbán Viktor, hogy hány embert terveznek beoltani a következő hetekben

Az éltünket két párhuzamos folyamat határozza meg, egyrészt zajlik a regisztráltak oltása, másrészt újult erővel támad a vírus harmadik hulláma. A célegyenesben vagyunk, most...

Négy embert alkalmazó kisvállalkozásra bízták az oltási tervet Belgiumban, összeomlott a rendszer

23%-kal emelkedik naponta a kórházba szállított koronavírusos betegek száma Belgiumban, a világ talán legrosszabbul védekező országában. A teljesen követhetetlen enyhítések és szigorítások, a kiszámíthatatlan...

Öt ember meghalt egy lengyelországi buszbalesetben

Öt ember meghalt és körülbelül 40 megsérült, amikor egy ukrán busz az árokba hajtott Lengyelország délkeleti részén.  A Reuters azt írja, hogy öt ember meghalt és...

Növekvő az aggodalom a COVID-utóhatások miatt

Brit lapokban egyre gyakrabban visszatérő téma, hogy ottani statisztikák szerint a korábbi Covid-betegek legalább 20 százalékának négy héttel azután, hogy orvosilag gyógyultnak nyilvánították őket,...

Soros György amerikai tőzsdespekuláns pár évvel ezelőtt bejelentette, hogy 500 millió dollárt fordít a migránsok támogatására. Most Joe Biden demokrata párti elnök minden akadályt elmozdít Soros terve elől – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség amerikai források alapján.

Soros György 2016-ban jelentette be, hogy 500 millió dollárt kíván fordítani migránsbarát programokra és szervezetekre. 

Soros GyörgyForrás: Origo

Befektetünk startupokba, már meglévő cégekbe, társadalmi hatású kezdeményezésekbe és olyan vállalkozásokba, amelyeket migránsok és menekültek indítottak. Ezek a befektetések sikeresek kell legyenek. Elsődleges célunk azonban az, hogy olyan termékeket és szolgáltatásokat hozzunk létre, amelyek valóban előnyösek a migránsok és a befogadó közösségek számára közölte az amerikai milliárdos spekuláns.

A Soros-féle Nyílt Társadalom Alapítványok (OSF) minden évben komoly összegeket fordít migránsbarát szerezetek támogatására. Az egyik Soros-támogatást élvező kezdeményezés a kanadai Global Refugee Sponsorship Initiative (GRSI). Az OSF honlapja szerint 2018-ban 292 ezer dollárt, míg 2017-ben 405 ezer dollárt szereztek Sorostól. 

Az ottawai székhelyű szervezet honlapján azt írják, hogy azért dolgoznak, hogy “segítse és inspirálja a világ országait új utak megnyitásában a migránsok és menekültek védelme érdekében”.  Partnereik között szerepel a kanadai kormány, Egyesült Nemzetek Menekültügyi Főbiztossága (UNHCR), a Nyílt Társadalom Alapítványok, a Giustra Alapítvány, a Shapiro Alapítvány és az Ottawa Egyetem.

Joe Biden demokrata elnök egyértelműen a migránsok pártján áll. Beiktatását követően több bevándorláspárti rendeletet írt alá, rögtön a beiktatása utáni napon beterjesztett a törvényhozás elé egy jogszabályjavaslatot, amely lehetőséget teremtene előbb legális státus, majd sok év után az állampolgárság megszerzésére az Egyesült Államokban mintegy 11 millió illegális bevándorlónak. 

Joe Biden beiktatásaForrás: AFP/2021 Getty Images/Rob Carr

Az egyik rendeletében pedig lehetőséget biztosít arra, hogy a közösségi szponzorációs modell segítségével migránsokat telepítsenek az Egyesült Államokba “köz- és magánszféra-támogatások révén”. 

Február negyedikén Biden aláírt egy rendeletet, amely célja, hogy a bürokráciát átalakítsa annak érdekében, hogy a 2022-as üzleti évben 125 ezer migráns fogadására legyen alkalmas. Az elnöki rendelet “k” bekezdésében az áll, hogy felkészítik az Amerikai Menekültügyi Felvételi Programot (US Refugee Admissions Program) arra, hogy “befogadják a migránsokat a menekültek áttelepítési ügynökségei általi közösségi szponzorálási modellek kiterjesztésével, valamint új köz- és magántársulások megkötésével”.

A GRSI lelkesen fogadta az új rendeletet. A szervezet elnöke, Jennifer Bond Twitteren örvendezett: “Az új rendelet 120 napot ad az Egyesült Államoknak, hogy elkészítse az USA közösségi támogatási rendszerének tervét. Hatalmas gratuláció minden olyan barátnak és szövetségesnek, aki olyan keményen dolgozott ezért a pillanatért. És különösen azoknak a szponzoroknak és újoncoknak, akik arra inspiráltak minket, hogy álmodjunk nagyot” – írta.

A GRSI hivatalos Twitter-oldalán azt írta, “várjuk, hogy minél több amerikai fogadja szomszédként az újonnan érkező migránsokat és menekülteket.”

A Breitbart szerint azonban úgy tűnik, a szervezet nemcsak örül a fejleményeknek, hanem ki is vette a részét azoknak a kialakításában. Legalább egy partnerszervezete, a Shapiro Alapítvány már fizetett több mint 1100 migráns áttelepítéséért Kanadában 2018 és 2019 között a helyi közösségek támogatásainak finanszírozásával. A Shapiro Alapítvány összesen 20 millió dollárt költött migránsok áttelepítésére 2018 és 2019 között. 

A portál megjegyzi, hogy 2020 szeptemberében, talán Biden elnöki győzelmére számítva, a migránsok közösségi szponzorálásának GRSI-féle koncepciója az Egyesült Államokba is megérkezett, miután két támogatójukhoz, a Shapiro Alapítványhoz és a Nyílt Társadalom Alapítványokhoz csatlakozott G. Barry Landrie és Laurie T. Franz, akik megalapították a Közösségi Szponzorálási Katalizátor Alapot (Community Sponsorship Catalyst Fund).

Az új finanszírozási rendszert a bevándorláspárti Antony Blinken külügyminiszter készítheti el.

Antony BlinkenForrás: AFP/Mandel Ngan
- Advertisement -
- Advertisement -

Legfrissebb a témában

Újabb letartóztatások hamis vakcinák miatt: ez csak a jéghegy csúcsa lehet

A dél-afrikai rendőrség 400 ampullányi, összesen 2400 adag hamis oltást kobzott el, jókora adag, szintén hamis 3M-maszkkal egyetemben. Három kínai és egy zambiai gyanúsított...

Hulladékmentes vendéglátás a Covid alatt: lehetetlen vagy létezik?

A legjobb reggelik Kísértetiesen hasonlít az avokádókrémre Brutális fogások Tunkolnivalóan szaftos...

Frissen gyúrt házi tészta, ropogós pizza: ilyen a LegyenAz. | Street Kitchen

Green Kitchen A maradék pöri újjászületik! Vegetáriánus ételek Egyszerűen nem lehet...

A Tunki-tunki sokkal több, mint egy nagyon szerethető magyar vállalkozás

A kakaós csiga önmagában is elég brutál A pirult sajt, a fokhagymás olaj, a ropogós...

Éttermi munka megváltozott munkaképességgel: a járványban nekik különösen nehéz

Levesek és főzelékek Az erőleves gyógyír testnek és léleknek, céklás verzióban különösen Levesek és főzelékek...
- Advertisement -

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -