Sokszoros csaló a brüsszeli parti szervezője, Lengyelországban régóta körözik, a belgák mégsem adják ki

Ezt olvasta már?

Több eljárás is folyik Lengyelországban a férfi ellen, aki azt a partit szervezte, amelyen Szájer József is részt vett. A magát David Manzheley-nek nevező férfi ugyan tagadta, hogy ő lenne az, akit köröznek, de a fotója alapján egyértelmű, hogy ő szerepel a rendőrségi adatbázisban. Ismerősei azt mondták az egyébként ellenzéki lengyel lapnak, az Onet-nek, hogy Manzheley nem lehet doktorandusz Brüsszelben, mert még a középiskolát sem végezte el. Manzheley naponta többször nyilatkozik különböző újságoknak, de összevissza beszél, minden nyilatkozatában mást mond.

A ismerten baloldali magyar internetes oldal, az Azonnali írta meg, hogy több mint egy tucat eljárás folyik Lengyelországban a brüsszeli buli szervezője, a magát David Manzheley-nek hívó férfi ellen, 2019 óta körözik is. 

Manzheley nevét a lengyel baloldali Onet találta meg a körözöttek listáján. Ő tagadtahogy róla lenne szó, 29 évesnek mondja magát, a körözött személy 1984-es születésű, azaz 36 éves.

A fotója alapján azonban teljesen egyértelmű, hogy őt körözik, vagyis Manzheley meghamisította az adatait és ezzel próbált Belgiumban rejtőzködni.

Az Onet Manzheley több ismerősével is kapcsolatba került, akik megerősítették a lapnak, hogy a brüsszeli parti szervezője és a Lengyelországban körözés alatt lévő férfi ugyanaz a személy, ahogy azt is megtudták tőlük az újságírók, hogy a magát doktorandusznak kiadó Manzheley a középiskolát se végezte el. Az Onet információi szerint Manzheley magát Izraelben jogi diplomát szerzett ügyvédnek kiadva is követett el csalásokat Lengyelországban. A lap úgy tudja, a lengyel rendőrség információi szerint is Belgiumban tartózkodik a körözött Dawid Manzheley, azonban a belgák ennek ellenére nem adják ki a lengyel hatóságoknak. 

Legfrissebb a témában

Még több hasonló cikk a témában