Sokan félnek: szupertájfun csaphat le vasárnap Japánra

Ezt olvasta már?

A japán meteorológiai ügynökség a térség elhagyására szólította fel a lakosokat a déli Kjúsú sziget egyes részein a vasárnap várhatóan félméternyi csapadékkal partot érő, szokatlanul erős tájfun miatt.

Az amerikai haditengerészettel közösen üzemeltetett tájfun-előrejelző központ által „szupertájfunná” minősített, Nanmadol nevet viselő tájfun a legpusztítóbb trópusi viharnak bizonyulhat, amely az elmúlt évtizedekben Japánra lecsapott.

A Nanmadol az idei tájfunszezon 14. szélvihara Japánban. A tájfun középpontjában 200-270 kilométer/órás szélsebességet mértek.

A meteorológiai hivatal előrejelzése szerint Kjúsú déli részén 500 milliméternyi eső is eshet vasárnap, míg a fő szigeten, a Tókai régió középső részén (Nagoja környékén) 300 milliméternyi.

A japán meteorológiai hivatal jelezte, hogy már szombat este „különleges figyelmeztetést” adhat ki Kagosima prefektúrára és Kjúsú más részeire, Japán legdélebbi fő szigetére, mivel a térségekben magas hullámok és heves esőzések várhatók.

Japán médiajelentések szerint az Okinava-szigetlánctól északra fekvő prefektúrákra most először adnának ki ilyen fokozatú riasztást.

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában