Sok ezren tüntetnek az SZFE szabadsága mellett | 24.hu

Ezt olvasta már?

A járvány miatt még több migráns érkezhet Afrikából Európába

A koronavírus-járvány miatt várhatóan idén többen próbálnak majd meg menedékkérőként Európába jutni - közölte kedden a bécsi székhelyű Nemzetközi Migrációpolitikai Fejlesztő Központ vezetője, Michael...

Másfél hónapja nem volt ilyen kevés új fertőzött Nagy-Britanniában

A hétfőn ismertetett legújabb adatok szerint csaknem másfél hónapja nem mért alacsony szintre csökkent az újonnan kiszűrt koronavírus-fertőzések száma az Egyesült Királyságban. Ebben már...

Most már mi is csak negatív teszttel mehetünk Franciaországba

A vasárnap éjféltől érvénybe lépett intézkedés eddig csak az EU-n kívüli országokból érkezőkre vonatkozott. Az új szabályozás alól mentességet élveznek a határ menti ingázók...

Kedden lemond az olasz miniszterelnök

Giuseppe Conte olasz miniszterelnök kedden benyújtja a lemondását Sergio Mattarella államfőnek - közölte a kormányfői hivatal. A tájékoztatás szerint Conte kedd reggelre kabinetülést hívott össze,...

A Színház- és Filmművészeti Egyetem polgárai, valamint a mellettük szolidaritást vállaló hallgatók az ország különböző egyetemeiről demonstratív felvonulást szerveztek október 23-ra „a szellemi szabadság jegyében”.

„Várunk mindenkit, aki szeretné kifejezni aggodalmát a közelmúltban hazánkban veszélybe került egyetemes értékekért – ezek közül csak egy az autonóm felsőoktatás” – fogalmaztak az esemény leírásában.

Fotó: Marjai János / 24.hu

A tüntetők 16 órakor kezdtek gyülekezni Műegyetem rakparton, ahonnan nem sokkal fél öt után  indultak el, hogy a Március 15-e téren fáklyákat gyújtsanak.

Tudósítóink szerint sok ezren gyűltek össze, a Műegyetem központi épületétől a Szabadság hídig ér a tömeg, amelynek zömét fiatalok teszik ki.

A gyülekezés közben Fullajtár Andrea, az SZFE tanára egy jármű platóján elszavalta a Nemzeti dalt, a vonulás megkezdése után nem sokkal pedig mentőt kellett hívni egy idősebb nőhöz.

Fotó: Marjai János / 24.hu

A menet eleje negyed hatra elérte az Erzsébet híd lábát, de a vége még mindig a Gellért térnél volt. A szervezők realizálták, hogy a tömeg nem fog elférni a Március 15-e téren, ezért sokan tovább haladtak a Ferenciek tere felé. A téren rengeteg fáklyát gyújtottak.

A tüntetők olykor kórusban énekelni kezdenek, felcsendült már az Ég a város, a Ha én rózsa volnék és a Kicsi vagyok én is. Fél hatkor éppen a szabad ország, szabad egyetem rigmus zúg, jelentette tudósítónk.

Fotó: Marjai János / 24.hu

A szervezők terve az volt, hogy a Március 15-e térről a tiszteletadás jegyében némán vonulnak át az Urániához, ez azonban nem egészen így alakult, sokan tapsolnak. Az Uránia előtt 18 órától az SZFE-s hallgatók által szervezett megemlékezés várja a menetet, a program koncertekkel és beszédekkel folytatódik.

Cikkünket frissítjük.

Képek: Marjai János / 24.hu

- Advertisement -
- Advertisement -

Legfrissebb a témában

Megvan Joe Biden második európai választottja

A kancellár gratulált Joe Bidennek beiktatásához az elnöki hivatalba, és kiemelte, hogy Németország kész részt venni a nemzetközi problémák megoldásában az európai és transzatlanti...

Ezekkel a helyekkel lett szegényebb Budapest a Covid miatt

Rengeteg SAJT!!! Ha eddig sose sikerült szépen rántanod a húst Szinte hihetetlen,...

Kiadós ebéd: a város egyik legjobb fish & chipse egy pláza aljában

Szupergyors pasta! Fantasztikus desszertek A palacsintás verzió még váratott magára ...

Teszteltük a vegán ebédmenüt kínáló éttermeket

Húst hússal A debreceni mazsolás csirkét még 100 éve is ették a Hajdúságban ...
- Advertisement -

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -