Array

Sidi Péter a sportlövőbotrányról: Péni sikeresen átültette az otthoni őrületét a nemzetközi porondra – 24.hu

Ezt olvasta már?

Nem keltette jó hírét a magyar sportlövészetnek az a balhé, amely az indiai világkupaversenyen robbant ki. Péni István és Pekler Zalán bejelentették, hogy nem hajlandóak kiállni Sidi Péter oldalán, mivel szabálytalannak tartották utóbbi puskáját.

A világ- és Európa-bajnok Sidi fegyverének végén ugyanis ott volt egy, a puska megtámasztására szolgáló bipod, ugyanakkor a dolog érdekessége, hogy Sidi azt nem rendeletésszerűen használja, hanem ellensúlyként, a megtámasztáshoz használt lábak rögzítve vannak, nem lehet őket lehajtani. Előbbit tiltja a szabályzat, utóbbit viszont nem, így Sidi Péter puskája elviekben szabályos lenne.

Úgy tudjuk, Péni kért egy állásfoglalást az ügyben a nemzetközi szövetség főbírójától, aki azt írta neki, hogy lövészet előtt és után engedélyezett a bipod használata, lövészet közben azonban nem lehet a fegyveren.

De közben megemlítette azt is, hogy Sidi csak ellensúlyként használja az eszközt.

Péniék már a selejtező után jelezték csapattársuknak, hogy ne használja a bipodot a döntőben, majd amikor meglátták, hogy ottmaradt a puskán, úgy döntöttek, nem állnak ki.

Döbbenetes, hogy két csapattag visszapakol az öltözőbe a döntős pályáról az aranymeccs előtt tíz perccel és semmibe veszi mindazt, amit elvárt tőlünk a nemzet, a Nemzetközi Sportlövő Szövetség (ISSF) és az indiai szervezőbizottság, akik erőn felül teljesítenek a világjárvány idején is. (…) Willi Grill, az ISSF technikai igazgatója pénteken levelet küldött nekem és Péninek is, amiben kerek perec levezeti, hogy az én fegyverem szabályos, nincs mit taglalni rajta

– magyarázta Sidi a Nemzeti Sportnak.

Sidi hozzátette, úgy érzi, Péninek vesszőparipája lett, hogy a fegyverével foglalkozzon.

„Ő versenyző és nem bíró, szereptévedésben él. (…) 2019-ben ugyanebben a felállásban Eb-bronzérmet szereztünk ugyancsak ezzel a fegyverrel versenyezve. Sajnos Péni sikeresen átültette az otthoni őrületét a nemzetközi porondra és magával rántotta Peklert, aki éppúgy áldozata lett ennek a sportszerűtlenségnek, mint én”.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Legfrissebb a témában

- Advertisement -spot_img

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -spot_img