Array

Shane Tusup kikéri magának, hogy az úszókat verő Turi György hozzá hasonlítsa magát – Origo

Ezt olvasta már?

Hosszú Katinka korábbi edzője és férje, Shane Tusup a közösségi oldalán határolódott el az úszóit fizikai és lelki terrorban tartó magyar edzőtől, Turi Györgytől.

A Hosszú Katinkával – sok más mellett – három olimpiai aranyérmet nyerő amerikai edző egy Insta-sztoriban határozottan visszautasította, hogy Turi György vele példálózzon, magát és módszereit mentegetve.

“Shane Tusup hogyan tudta elérni Katinkával a világraszóló eredményeket? Mert kezében volt az ostor is, és a cukor is – mondta egy interjúban Turi, amire Tusup a következőképpen reagált.

“Sajnálattal hallom, hogy mik történtek fiatal lányokk és fiúkkal. Turi úr, arra kérem, ne keverje bele a nevemet. Ezekkel a módszerekkel én nem értek egyet, épp ezért soha nem is alkalmaztam hasonlót. Köszönöm” – írta közösségi oldalán Tusup.

Turi Györgyről, a Kőbánya SC edzőjéről először Cseh László állította, hogy az edzéseken veréssel és szóbeli megalázással terrorizálta az úszókat. A négyszeres olimpiai ezüstérmes szavait az elmúlt napokban több korábbi úszótársa, egykori Turi-tanítvány is megerősítette, mint Kozma Dominik, Dara Eszter, Reményi Diana, vagy az író, Kiss Noémi, aki annak idején Egerszegi Krisztinával úszott együtt.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Legfrissebb a témában

- Advertisement -spot_img

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -spot_img