Array

Serie A: Juventus–Napoli – NSO – Nemzeti Sport

Ezt olvasta már?

Az olasz labdarúgó-élvonal (Serie A) 3. fordulójának vasárnapi utolsó mérkőzésén a Juventus fogadta volna a Napolit. A vendégek azonban nem indultak el a torinói mérkőzésre, mert a helyi egészségügyi hatóság korlátozásai miatt nem hagyhatták el a várost. A Juventus eközben a szabályok szerint kiállt a mérkőzésre, amelynek az ilyen esetekben kötelező 45 perces várakozás után vége szakadt. Hosszú jogi csűrés-csavarás várható, mire eldől, hogy most kinek volt igaza.

Operatőr volt, eső volt, meccs nem volt Torinóban (Fotó: AFP)


Hirdetés

OLASZ SERIE A
3. FORDULÓ
Juventus–Napoli – nem játszották le
Torino,
Allianz Stadion. Vezette (volna): Doveri
Juventus: Szczesny – Danilo, Bonucci, Chiellini – Bentancur, Arthur – Kulusevski, Ramsey, Cuadrado – Dybala, C. Ronaldo
Napoli:

Ahogy az várható volt, a Napoli nem utazott el Torinóba, a Juventus elleni vasárnap esti mérkőzésére, miután utóbbi csapatnál korábban két játékos és klub egyik munkatársa is pozitív koronavírustesztet produkált. Ráadásul szombaton a Juventus is bejelentette, hogy van két pozitív mintát adó alkalmazottja, de ők készen állnak, mert az érintett személyek nem tartoznak a csapat közvetlen kötelékébe, így képesek kiállni a nápolyiak ellen.

A vasárnap délutáni hírek szerint a Napoli a koronavírus-járvány miatt érvényben lévő korlátozások okán nem hagyhatja el Nápolyt, ezért kérte a ligánál a meccs halasztását, és erről a Juventust és az olasz szövetséget is tájékoztatta. Az olasz szövetség viszont nem járult hozzá a halasztáshoz.

A Napoli nem utazott el, ám a Juventus a szabályoknak megfelelő időben megérkezett a stadionba, ahol idejében kezdőcsapatot hirdetett Andrea Pirlo vezetőedző, a játékvezetők is szakszerűen elvégezték az ilyen esetekben szükséges összes ellenőrzést, aztán a 20.45-ös kezdési időpontban várakozás vette kezdetét. A szabályok szerint 45 percet kell várni, hátha befut az ellenfél, ám mivel ez nem történt meg, véget ért a mérkőzés.

A kialakult bonyolult helyzet miatt nincs irigylésre méltó helyzetben a mérkőzés sorsáról dönteni hivatott testület, jelenleg a legvalószínűbb az, hogy a Juventus játék nélkül, 3–0-s gólkülönbséggel megkapja a meccs három pontját. De az is elképzelhető, hogy későbbi időpontban pótolják a mérkőzést, ahogy bármi más, és annak az ellenkezője is.

AZ ÁLLÁS
1. Atalanta 3 3 13–5 +8  9
2. Milan 3 3 7–0 +7  9
3. Sassuolo 3 2 1 9–3 +6  7
4. Internazionale 3 2 1 10–6 +4  7
5. Napoli 2 2 8–0 +8  6
6. Verona 3 2 1 4–1 +3  6
7. Benevento 3 2 1 6–7 –1  6
8. Juventus 2 1 1 5–2 +3  4
9. Lazio 3 1 1 1 4–5 –1  4
10. Roma 3 1 1 1 3–5 –2  4
11. Bologna 3 1 2 4–4 0 3
12. Fiorentina 3 1 2 5–6 –1  3
13. Sampdoria 3 1 2 4–7 –3  3
13. Genoa 2 1 1 4–7 –3  3
15. Spezia 3 1 2 3–7 –4  3
16. Parma 3 1 2 2–6 –4  3
17. Cagliari 3 1 2 3–8 –5  1
18. Torino 2 2 2–5 –3  0
19. Udinese 3 3 0–4 –4  0
20. Crotone 3 3 2–10 –8  0

ELŐZMÉNYEK

21.40: Köszönjük a figyelmet, a „mérkőzés” véget ért.

21.35: Agnellitől megkérdezték, hogy ha a Torinóban illetékes egészségügyi hatóságok mondták volna a Juventusnak, hogy ne utazzon el Nápolyba, mit tett volna a klub. „Nem mentünk volna el, de nem hiszem, hogy a piemonti egészségügyi hatóság ilyen közleményt adna ki bármikor. Ha ugyanis ezt megtennék, az azt jelentené, hogy a létező protokollal baj van. Szerintem az egészségügyi hatóságnak nem szabad beavatkoznia, ha az előre megállapított protokollt követi a klub, amelynél fertőzöttet találnak.”

21.30: A kötelező várakozási idő lejárt, a Napoli nem jelent meg. Az AP hírügynökség beszámolója szerint a mérkőzés három pontját minden bizonnyal a Juventus kapja meg 3–0-s gólkülönbséggel. A mérkőzés véget ért…

21.25: Nagyjából öt perc múlva vége a várakozási időnek. Hogy aztán mi lesz a mérkőzés három bajnoki pontjának a sorsa, azt majd az arra illetékesek a közeljövőben megtárgyalják.

21.20: Nagyon úgy tűnik, hogy a vita kulcspontja jelenleg az, hogy mit mondott a helyi egészségügyi hatóság a Napolinak, miután kiderült, hogy fertőzöttek vannak közöttük. A nápolyiak azt mondják, hogy ők a hatóság utasítására nem mentek el Torinóba a mai mérkőzésre, miközben a Juventusnál úgy vélik, hogy a hatóságnak nem kellett volna beavatkozni, és a kluboknak előzetesen kiküldött eljárásrend alapján kellett volna eljárnia a Napolinak.

21.15: „Azért állok a nyilvánosság elé, hogy elmondjam a véleményünket – kezdte a Juventus elnöke, Andrea Agnelli rögtönzött sajtótájékoztatóját. – A klubnál két pozitív esetet találtunk tegnap, s természetesen a szigorú és egyértelműen fogalmazó protokollt követve a teljes keret karanténba, egy buborékba vonult, pont azért, hogy a mai meccset le tudjuk játszani. A Napoli elnöke, Aurelio De Laurentiis azt üzente, hogy halasszuk el a meccset, ami akár jogos kérés lehetne, de nagyon szigorú szabályok vannak, amelyekhez ragaszkodnunk kell.”

21.05: A Sky Sport Italia szerint a Napolitól összesen 20 alkalmazott van önkéntes karanténban, közülük 16 játékos, és a csapat holnap az edzőközpontjába teszi át a székhelyét. Hangsúlyozottan önkéntes karanténról van szó, nem pedig fertőzöttekről. Eddig hivatalosan csupán a klub két játékosa – Piotr Zielinski és Elif Elmasz –, valamint egyik munkatársa fertőződött meg a koronavírussal.

21.00: Mindenesetre érdekes lett volna látni, hogy a Milan középpályáján tíz évig, az olasz válogatottban nyolc éven át egymás mellett küzdő két korábbi kiváló játékos (Andrea Pirlo; Gennaro Gattuso) csapata mire megy egymással.

20.55: Az imént elvitték az oldalvonal mellől azt a szponzorfalat, amely előtt a játékvezetők és a két csapat játékosai a találkozó előtt fel szoktak sorakozni.

20.50: A hangulat amúgy a stadionban meglehetősen furcsa, hiszen körülbelül 1000 néző azért ott ül a lelátókon, és várja a fejleményeket. A többség jobbára a telefonját nyomkodja, új fejleményeket keresve. Egyelőre azonban még a Juventus és a játékvezetők sem jöttek ki a pályára.

20.45: Hivatalosan 45 percet kell várni, tehát az el sem kezdődő mérkőzésnek 21.30-kor lesz vége. Hacsak, addig be nem fut a Napoli, ám arról nincs hír, hogy elindult volna. Hiszen éppen ezt akarták a nápolyiak elkerülni – mármint az elindulást.

20.40: A Juventus készen áll, egyelőre várja a vendégcsapat érkezését.

20.30: Egyelőre a torinói stadionban minden a szokásos menetrend szerint zajlik, mintha lenne mérkőzés, a játékvezetők ellenőrzik a pályát és a VAR-rendszert.

20.20: A Juventus a stadionban, készül a mérkőzésre. A Napoliról nincs infó.

20.10: A Juventus végül 20.00 óra után pár perccel kihirdetett egy kezdőcsapatot, ezzel egyértelművé tette azt, hogy rajta nem múlik a mérkőzés lejátszása.

20.00: Korántsem biztos, hogy lesz mérkőzés. Egyelőre annyi a biztos, hogy semmi sem biztos. A találkozó 40 perc múlva kéne, hogy kezdődjön, és sokat elárul, hogy egyelőre még nincs hivatalosan kiadott összeállítás, amit pedig azért 60 perccel a kezdés előtt szokás kihirdetni.

19.55: Köszöntjük olvasóinkat!

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában