Array

Russell: Bottas ma gyorsabb volt nálam — F1VILÁG.HU – F1világ.hu

Ezt olvasta már?

A koronavírusos Lewis Hamilton helyére beugró Russell mindkét pénteki szabadedzésen a leggyorsabb volt Bahreinben, miközben csapattársa, Valtteri Bottas csak a 11. legjobb idővel zárta a napot, és sérült padlólemezzel küszködött a nyitóedzésen, a második tréningen pedig legjobb idejét törölték pályakiszélesítés miatt.

Russell azt mondja, bár a köridők jónak látszanak, a versenyszimuláció során valójában elég sokat küszködött.

„Szerintem a köridők egy kicsit megtévesztőek jelenleg, és nem reprezentálják a valós tempót” – fogalmazott a fiatal tehetség.

„Azt gondolom, a második edzés nem volt valami jó számomra. Küszködtem, főleg sok üzemanyaggal, és végsősoron ez lesz a kulcs vasárnap.”

„Rengeteg munkára van még szükség ahhoz, hogy kényelmesen érezzem magam az autóban, hogy elégedett legyek a beállításokkal, és fejlődést kell elérnem, mert szerintem a holnap egy teljesen más történet lesz.”

Russell szerint Bottas az általános tempót tekintve még mindig jobb nála – szerinte a finn nem nyert sokat azzal, hogy szélesen fordult a 8-as kanyarban, ami miatt végül elvették legjobb idejét.

„Csak mert én voltam ma a leggyorsabb, nem jelenti azt, hogy holnap is én leszek. Max [Verstappen] hihetetlenül gyors volt a hosszú etapokon, Valtteri pedig a leggyorsabb volt a második edzésen, de törölték a köridejét.”

„Talán fél századot ha nyert ott, szóval én jó másfél tizeddel Valtteri mögött vagyok könnyű autóval. De majd meglátjuk. Egyre jobbak vagyunk.”

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában