Robbanás történt egy pakisztáni egyetemen, többen meghaltak – videó

Ezt olvasta már?

Felrobbant egy furgon a dél-pakisztáni Karacsi Egyetem kampuszán, három kínai állampolgár és a pakisztáni sofőr életét vesztette – mondták el tisztségviselők.

Egy negyedik kínai és egy pakisztáni őr megsebesült – tudatta Mohammad Farúk, az egyetem szóvivője.
Egy szélsőséges csoport, a Beludzsisztáni Felszabadítási Hadsereg jelentkezett a támadás elkövetőjeként. Állításuk szerint női öngyilkos merénylő robbantotta fel a járművet. A szélsőségesek többször vettek célba kínai állampolgárokat a múltban. A biztonsági kamerák felvették, hogy egy burkába öltözött ember odasétál a furgonhoz, amely ezt követően felrobban. A kínai áldozatok egyike a helyi Konfuciusz Intézet igazgatója, a többiek nyelvtanárként dolgoztak ott. A világ számos pontján működő Konfuciusz Intézetek célja, hogy megismertessék a helyiekkel a kínai nyelvet és kultúrát.

Gulam Nabi Memon karacsi rendőrfőnök is megerősítette, hogy előzetes vizsgálataik szerint öngyilkos merénylet történt.Az ország nyugati részén fekvő Beludzsisztánban régóta tevékenykednek különféle lázadócsoportok, amelyek több autonómiát vagy teljes függetlenséget követelnek a régiónak. Pakisztánban kínai munkások ezrei élnek és dolgoznak, többségük az Új Selyemút projektjein, amelyek célja, hogy összekössék Dél- és Közép-Ázsiát Kínával.

Legfrissebb a témában

Még több hasonló cikk a témában