Részleges karantént vezetnek be szerdától Portugáliában

Ezt olvasta már?

Kancellárjelölt-állítás: lekéste a saját maga által kitűzött határidőt a CDU és a CSU

Nem sikerült az önként vállalt határidőre, vasárnapra kiválasztani Németországban a Kereszténydemokrata Unió (CDU) és a testvérpárt Keresztényszociális Unió (CSU) közös kancellárjelöltjét. A feladatot Armin...

Több embert agyonlőtt egy fegyveres Wisconsinban – videó

Három embert agyonlőtt, két másikat pedig megsebesített egy fegyveres férfi Wisconsin államban, az Egyesült Államokban, a helyi seriff vasárnap segítséget kért a szökésben lévő...

Egy szerb vizsgálat szerint minden vakcina hatékony

Koronavírus – a második év Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő...

A hagyományoktól eltérő volt Fülöp herceg temetése, kibékült Harry és Vilmos herceg

A gyászszertartás több tekintetben is szakított a hagyományokkal. Fülöp hercegnek teljes körű állami temetés járt volna, de ő maga halála előtt többször is kijelentette,...

Az országban részleges vesztegzár lép életbe, amelynek célja a koronavírus-járvány terjedésének megfékezése – jelentette be António Costa portugál miniszterelnök szombaton.

Az intézkedés a több mint 10 milliós ország lakosságának körülbelül 70 százalékát érinti.
Elérkezett a pillanat, amikor további szigorításokra van szükség, hogy megbirkózzunk a világjárvánnyal” – hangsúlyozta Costa egy rendkívüli kormányülést követően.

Costa azt kérte az érintett térségek lakosaitól, hogy a munkába, iskolába járást és bevásárlást leszámítva maradjanak otthon. Az üzleteknek legkésőbb este tízkor be kell zárniuk. A kormány arra buzdította a vállalatokat: tegyék lehetővé, hogy dolgozóik otthonról végezhessék munkájukat.

A korlátozások három településen már néhány hete életbe léptek. A szigorítások a továbbiakban azokra a helységekre vonatkoznak, ahol a fertőzöttek 100 ezer lakosra vetített száma meghaladta a 240-et az elmúlt 14 napban. A jelenlegi állapot szerint ez 121 településre igaz: a főváros, Lisszabon és Porto is köztük van. A listát kéthetente felülvizsgálják.
Costa megjegyezte: Marcelo Rebelo de Sousa államfővel együtt tanulmányozzák, hogy szükséges-e rendkívüli állapotot hirdetni a karanténnal sújtott térségekben.
Ha nem teszünk semmit, akkor a fertőzésszám emelkedése elkerülhetetlenül az egészségügyi rendszerünk összeomlásához vezet” – figyelmeztetett Costa. Hozzátette: kemény hónap vár a portugálokra, és egyelőre valószínűleg tovább bővül majd a karantén alá helyezett települések listája.

A mindenszentekkor szokásos összejövetelek elkerülése érdekében a portugál kormány péntektől keddig megtiltotta a lakhely indokolatlan elhagyását. Szerdától pedig kültéren is kötelező a maszk viselése az egész országban.

Portugáliában pénteken 4656 új esetet és 40 halálos áldozatot regisztráltak, ami rekordnak számít az országban. Jelenleg 1927 koronavírus-fertőzöttet ápolnak kórházban, közülük 275-öt intenzív osztályon. Portugáliában 141 279 fertőzöttje és 2507 halottja van a koronavírusnak a Johns Hopkins Egyetem legfrissebb összesítése szerint.

- Advertisement -
- Advertisement -

Legfrissebb a témában

Hárman meghaltak egy lövöldözésben Austinban

Hárman meghaltak egy lövöldözésben vasárnap az egyesült államokbeli Texas állam fővárosában, Austinban. Egyelőre sérültekről nem érkezett jelentés. A helyszínre érkeztek a tűzoltók, a rendőrség és...

Rózsaszínben akarod látni a világot? Irány a Samantha!

Mentes nasik Kicsit fitt, kicsit alternatív recept: tojás-, cukor- és tejmentes Az almás...

Jövő héten nyitnak a teraszok, így készülnek a vendéglátósok

Az almás pitét mindenki szereti Tésztapolc A tésztaételeket mindenki szereti ...

Raktárból francia pékség – teszteltük a Petit Tourage Pâtisserie-t

Ezt BÁRKI meg tudja csinálni! Húst hússal Kiadós kaja, amiért nem kell Csehországig...

Több száz hamburgert osztanak szét a mentősök között | Street Kitchen

Igazi ízbomba, és még diétás is! Húst hússal Nyisd meg otthon a saját...
- Advertisement -

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -