Rejtélyes körülmények között holtan találták az egyik kanadai késelőt, a testvérét még keresik

Ezt olvasta már?

Tíz halálos áldozatot követelt a vasárnapi kanadai tömeges késelés. Az egyik gyanúsítottat holtan találták, a másikat, a testvérét harmadik napja keresik nagy erőkkel.

A Saskatchewan tartomány egy őslakos közösségében vasárnap történt késelés egyik gyanúsítottját,

a 31 éves Damien Sandersont hétfőn a támadások egyik helyszíne közelében holtan találták.

A rendőrség úgy véli, testvére, a másik gyanúsított, a 30 éves Myles menekülés közben megsebesült, és valószínűleg Regina tartományi fővárosban tartózkodik – mondta Evan Bray rendőrségi vezető.

A támadássorozatban 18-an sérültek meg.

Damien Sanderson és Myles SandersonForrás: MTI/AP/Kanadai Királyi Lovas Rendőrség/-

A gyanúsított halálának okában egyelőre nem biztosak, de sérüléseit nem magának okozta – közölte Rhonda Blackmore rendőrparancsnok-helyettes.

Damien Sanderson holttestét egy füves területen fedezték fel egy átvizsgált ház közelében. Látható sérülései voltak

– erősítette meg Blackmore.

A James Smith Cree Nation őslakos közösség – ahol a támadások többsége történt – vezetői az erőszakos cselekményt a közösséget sújtó drog- és alkoholfogyasztás számlájára írták, mely szerintük a gyarmatosítás öröksége.

A többszörös késes támadás egyik helyszíne a kanadai Saskatchewan tartománybeli Weldon faluban 2022. szeptember 4-énForrás: MTI/AP/The Canadian Press/Heywood Yu

Blackmore elmondta, a rendőrség még keresi az okokat, de a Szuverén Őslakos Nemzetek Szövetsége egyetért azzal, hogy

a késeléseknek a közösségeket elárasztó drogfogyasztáshoz van köze.

Myles Sanderson büntetett előélete hosszú évekre vezethető vissza, erőszakos bűncselekményeket is elkövetett. Egy tavaly májusi körözési lista szerint jogtalanul van szabadlábon.

A vasárnapi volt a kanadai tömeggyilkosságok közül az egyik legsúlyosabb. A legtöbb, 22 halálos áldozatot követelő lövöldözés 2020-ban történt, amikor egy rendőrnek öltözött férfi Új-Skócia tartományban otthonukban lőtt agyon embereket és gyújtogatott. 2019-ben egy férfi furgonnal gázolt halálra tíz gyalogost. Tömeggyilkosságok ritkábban fordulnak elő Kanadában, mint az Egyesült Államokban.

Legfrissebb a témában

Még több hasonló cikk a témában