Putyin megtartotta történelmi beszédét, itt vannak a részletek!

Ezt olvasta már?

Vlagyimir Putyin orosz elnök ünnepélyes keretek között aláírta a herszoni, luhanszki, donyecki és zaporizzsjai területek annektálásáról szóló elnöki nyilatkozatot, így a négy, korábban Ukrajnához tartozó megye hivatalosan is Oroszország részévé válhat, amint a Föderációs Gyűlés is elfogadja a törvényt. Az orosz elnök a dokumentumok aláírása előtt beszédet tartott, ennek mutatjuk részleteit.

Putyin beszédében arra sürgette Kijevet, hogy a felek mielőbb kössenek tűzszünetet és üljenek ismét tárgyalóasztalhoz.

„Felszólítjuk Kijevet, hogy azonnal szüntessék be a háborút, amit még 2014-ben kezdtek. Mi készen állunk (tárgyalni)” – hangsúlyozta az orosz elnök.

Putyin arról is beszélt, hogy a népszavazások során az emberek egyértelműen választottak, és reményét fejezte ki, hogy az orosz Föderációs Gyűlés is támogatni fogja a területek Oroszországhoz csatlakozását.

Az orosz elnök beszédében elmondta, hogy a Nyugat az oroszokat nem szabad emberként, hanem rabszolgaként akarja látni, szerinte ez az oka annak, hogy hibrid háborút folytatnak Oroszország ellen.

Vlagyimir Putyin történelmi beszédet mondottForrás: Current Time Youtube

Nekik nincs szükségük Oroszország létezésére, nekünk viszont szükségünk van rá. Oroszország mindig Oroszország fog maradni. Továbbra is megvédjük az elveinket, és az anyaországot – jelentette ki Putyin.

Az orosz elnök kitért arra is, hogy a Nyugat saját elveit próbálja rákényszeríteni az egész világra. Szerinte a Nyugat által alkalmazott kettős, néhány esetben „hármas” mércét bolondok alkották, Oroszország pedig nem fog ilyen szabályok szerint élni.

Putyin arról is beszélt, hogy atomfegyvert eddig csak a Nyugat vetett be, kétszer is.

Putyin szerint nincs morális alapja annak, hogy a Nyugat kritizálja a herszoni, luhanszki, donyecki és zaporizzsjai területeken lezajlott népszavazást. Az emberek egyértelműen elmondták véleményüket, jelentette ki.

Megemlítette azt is, hogy a NATO megszegte ígéreteit, hiszen azt mondták Oroszországnak, hogy nem fognak kelet felé terjeszkedni.

Szerinte az ország korábbi vezetései elhitték ezeket a hazugságokat, ami egy idő után a mostani helyzethez vezetett. Putyin szerint a nyugati oroszellenesség egyik kiváltó oka, hogy az oroszok a gyarmatosítás alatt nem hagyták, hogy kirabolják az országukat. Hozzátette, hogy a Nyugat hajlamos a különböző országok polgárait másodlagos népként kezelni.

Beszédemet egy igazi orosz hazafi, Ivan Ilyin szavaival szeretném zárni: Ha Oroszországra a hazámként tekintek, akkor ez azt jelenti, hogy szeretem Oroszországot, oroszul éneklek, alkotok, gondolkozom és beszélek: hiszek az orosz emberek spirituális erejében és elfogadom a történelmet és a sorsomat minden zsigeremmel. Oroszország lelke az én lelkem, a sorsa az én végzetem, a szenvedése az én bánatom, a virágzása az én örömöm – idézte Vlagyimir Putyin.

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában