Piramisjátékból akarhat pénzt a párizsi baloldali főpolgármesternő

Ezt olvasta már?

A költségvetési miniszter nyilvánosan azzal vádolta a főpolgármestert, hogy eltitkolja a főváros valódi adósságának mértékét, valamint arról is beszélt, hogy piramisjátékhoz hasonló rendszerrel próbálja betapasztani a költségvetési hiányt – írta meg a V4NA. A főpolgármester ezt követően bejelentette, hogy rágalmazásért feljelentést tesz a miniszter ellen.

Nyilvánosan egymásnak támadt Gabriel Attal francia költségvetési miniszter és Párizs főpolgármestere, Anne Hidalgo. A vita központi témája a fővárosi szociális lakások ügye.

A miniszter a France Inter adásában beszélt arról, hogy a főpolgármester eltitkolja Párizs valós adósságát, melyet a Ponzi-rendszerhez hasonló trükkös módszerrel próbál enyhíteni.

A miniszter szerint a főváros vezetése, élve elővételi jogával, lakásokat vásárolt fel, majd azokat szociális lakásokká alakította át, ezt követően pedig az ingatlant bérbeadóktól bérleti díjat szed be. Az így befolyt pénzt pedig arra használta a városvezetés, hogy egyensúlyba hozza a működési költségvetését. A politikus értesülései szerint több mint egymilliárd euró adóssága van a francia fővárosnak. Gabriel Attal az egész működési rendszert illegális piramisjátékhoz hasonlította, amin a főpolgármester, Anne Hidalgo teljesen felháborodott és bejelentette, hogy rágalmazásért feljelenti a minisztert.

Hidalgo Twitter-bejegyzése szerint a költségvetési miniszter hazugságai megkérdőjelezik a város, a megválasztott tisztségviselők és képviselők tisztességességét.

A történtekre reagált Rémi Féraud szocialista szenátor, Párizs tanácsának tagja is, aki azt írta a Twitteren, hogy az egymást követő költségvetési miniszterek és a pénzügyminisztérium által éveken át engedélyezett költségvetési tételt egy törvénytelen pénzügyi megállapodással azonosítani rendkívül súlyos és teljes mértékben felelőtlen kijelentés, ami nem maradhat következmények nélkül.

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában