Pár kérdés után rögtönzött kordonozással védték a minisztereket a Szájerről kérdező újságíróktól

Ezt olvasta már?

A Karmelita kolostor bejáratát kordonokkal zárták el az újságírók elől. Azok a kormánytagok, akik mégis megszólaltak, helyes döntést emlegettek, Semjén Zsolt pedig azt sem értette, miért kéne bármit is mondania az ügyről. Videónk a helyszínről.

Látványosan nem akar érdemben reagálni a kormány az EP-képviselői mandátumáról vasárnap lemondott Szájer József “házibuli”-botrányára: az operatív törzs szerdai megbeszélését például nem is a Belügyminisztériumban tartották, így egy gyors kérdésre sem lehetett elkapni Orbán Viktor miniszterelnököt.

Ezt még lehetne a puszta véletlenre is fogni, de azt már nehezebben, hogy a Karmelita kolostorban tartott kormányülésen hirtelen “védett személy érkezésére” hivatkozva elküldték többek közt a hvg.hu stábját is a bejárattól, ahol pár perccel korábban még Varga Judit igazságügyi miniszter mondta el szűkszavúan a Fidesz közleményében is szereplő állítást, ami szerint Szájer meghozta az egyetlen helyes döntést a lemondással.

A nagyjából húsz ott lévő rendőr egyáltalán nem adott arról bővebb tájékoztatást, arról, miért kell ötven méteres sávban elkordonozni az ajtónál lévő útszakaszt, ahogy a távolságot kihasználva nem méltatta megválaszolásra a kérdéseket többek közt Pintér Sándor belügyminiszter vagy Varga Mihály pénzügyminiszter sem.

Pár lépés erejéig ott volt viszont Semjén Zsolt, aki nem is értette, miért kéne neki kommentálni Szájer József ügyét, de az innovációs miniszter Palkovics László is csak azt a mantrát ismételte, hogy Szájer az egyetlen jó döntést hozta meg, bár azt nem árulta el, melyik döntésre gondolt.

[embedded content]

A Fidesz legerősebb európai politikusaként számon tartott Szájer József pénteken vett részt egy több, mint húsz fős brüsszeli házibuliban, ami a helyi sajtó szerint szexparti volt. Az ügyészség közleménye szerint a rendőröket a szomszédok riasztották a kijárási szabályok megszegése, és a hangos buli miatt. Az ügyészségi közlemény szerint Szájer József az ereszcsatornán menekült a helyszínről, de egy járókelő beazonosítása után a rendőrök igazoltatták, és drogot találtak a hátizsákjában. Szájer egy közleményben annyit ismert el, hogy részt vett a – megfogalmazása szerint – házibuliban, de azt állította, nem fogyasztott drogot, amit nála találtak, az nem az övé.

Legfrissebb a témában

Még több hasonló cikk a témában