Pánik tört ki a horvát üdülőparadicsomban – fotó, videó

Ezt olvasta már?

Az isztriai Pulához közeli településen kigyulladt egy transzformátorállomás, a fél város áram nélkül maradt. Az erős szél miatt tovább terjedtek a lángot; a délre fekvő Vintijan és Dolinka községet evakuálni kellett, délutánra a tűzoltóknak sikerült lokalizálni a tüzet – írja a Blikk a Glas Istre című horvát regionális napilapra hivatkozva.

Az isztriai rendőrkapitányság műveleti és kommunikációs központjától kapott információk szerint a tűz miatt több mellékutat és főutat is lezárták a forgalom elől.

Dino Kozalevac tűzoltóparancsnok a sajtónak úgy nyilatkozott: a szél gyengült, így már uralják a helyzetet, 75 tűzoltó és három tűzoltó repülőgép is oltja a tüzet, amelyben körülbelül 30 hektáron égett le az aljnövényzet.

Forrás: Facebook

A házak többé-kevésbé védettek voltak, néhány melléképület, autó és egy rádióállomás égett le. Személyi sérülés nem történt – mondta. A tűz kisebb pánikot okozott Pula városában és a közel eső településeken. A városi kórház is áram nélkül maradt.

Forrás: Facebook

Helyi beszámolók szerint sokan elmenekültek otthonaikból, mások segítettek a tűzoltóknak, vagy saját házaikat locsolták vízzel, hogy megvédjék a lángoktól.

Legfrissebb a témában

Még több hasonló cikk a témában