Özönvízszerű eső okozott áradást Dél-Koreában, sokan meghaltak – fotók

Ezt olvasta már?

Legalább heten meghaltak, hatan eltűntek az özönvízszerű eső okozta áradásban a dél-koreai főváros régiójában hétfőn. Szöul jómódú Gangnam negyedének utcái folyókká változtak, az autók elmerültek, a víz elárasztotta a tömegközlekedési eszközöket.

A helyi katasztrófavédelmi csapatok egész éjjel dolgoztak, hogy megtisztítsák az utcákat, és kedd reggel a dolgozók bejuthassanak munkahelyükre, azonban az előrejelzések szerint

további özönvízszerű esőzések várhatók.

Forrás: AFP/-

A szöuli metró nagy része a szokásos módon működik, nagyjából 80 utcát és több tucat folyóparti parkolót azonban biztonsági okokból továbbra is zárva tartanak.

Forrás: AFP/-

Jun Szogjol dél-koreai elnök a sérült létesítmények helyreállítására, a veszélyeztetett területek evakuálására szólított fel, hogy megelőzzék a további haláleseteket.

Az eső hétfő este kezdett esni, és az esti órákig egyre intenzívebbé vált. A fővárosban és a közeli városokban majdnem 800 épület rongálódott meg, és több mint 400 embernek kellett elhagynia az otthonát

– közölte a belügyi és biztonsági minisztérium.

Forrás: AFP/-

Combig érő vízben láttak embereket gázolni Szöul elegáns üzleti és szórakozónegyede, a Gangnam metróállomásához közeli utcákon hétfő éjjel, autók rekedtek a sáros vízben.

Az eső vízesésként zúdult be az Iszu metróállomás lépcsőin, miközben az utasokat kimenekítették.

Forrás: AFP/Jung Yeon-Je

A mentők nem tudták elérni azt a három embert, akik segítséget kértek, mielőtt egy pincében megfulladtak volna Szöul déli részén. Egy másik, közeli városnegyedben otthonában fulladt a vízbe egy nő, egy közmunkás kidőlt fák eltakarítása közben valószínűleg áramütéstől halt meg. Egy összeomlott buszállomás romjai és egy földcsuszamlás alatt két embert találtak holtan Gvangdzsu városban.

Legfrissebb a témában

Még több hasonló cikk a témában