Otthagyta a tévéinterjút Donald Trump az elfogult kérdések miatt

Ezt olvasta már?

Nagyon közel a székely aláírásgyűjtés végső sikere – de a határidő is

Érvényes és eredményes lehet az őshonos nemzeti kisebbségek védelméért indított EU-s aláírásgyűjtés a február 7-ei határidőig, ha addig mind a hét országban meglesz az...

Kanada állampolgárságot ajánlott a hazájában bebörtönzött szaúdi bloggernek

Egyhangúlag fogadta el a kanadai parlament Ottawában szerdán azt a határozatot, melyben felszólítják a kormányt, hogy adjon kanadai állampolgárságot Rauf Badavinak, a hazájában 2012-ben...

Nem tudja megállítani a francia kormány a koronavírus-járványt, durva szigorítások jöhetnek

Nagyon szigorú karantén jöhet Franciaországban, miután a következetlen és be nem tartatott intézkedésekkel a francia kormány nem tudta megállítani a koronavírus-járvány terjedését. Az összevissza...

Vizsgálat indul a spanyol oltási botrány miatt

Egyre többen mondanak le tisztségükről Spanyolországban a vakcinabotrány miatt. Politikusok, rendőrök és más közszolgálati vezetők az oltási sorrendet felrúgva az elsők között kaptak szérumot...

Donald Trump, az Egyesült Államok elnöke nemrég az ország egyik legismertebb műsorában, a 60 Minutes-ben szerepelt, azonban az interjú félbe szakadt, miután megelégelte a riporternő felkészületlenségét és támadó kérdéseit. A csatorna szerint ők nem hibáztak, az interjúból viszont egyértelműen látszik, hogy a baloldali médium mindent megtett annak érdekében, hogy lejárassák Trumpot. A szakértők szerint ez nem sikerült, sőt az elnök még új szavazókat is szerezhetett a műsort követően. A Newsmax értékelése szerint az elnök részéről helyes és jó lépés volt, hogy közzétette a vágatlan interjút.

A CBS amerikai tévécsatorna mindig is baloldali volt – hiába állítják, hogy a 60 Minutes című műsoruk független – mindezt pedig tények sora bizonyítja. A 2008-as elnökválasztások során például a csatorna dolgozói összességében egymillió dollárral támogatták a demokrata jelölteket, míg a republikánust csupán 140 ezer dollárral.

Egy 2014-es Pew Research felmérésből pedig az derült ki, hogy nem csak a CBS dolgozói, hanem a nézői is túlnyomórészt baloldaliak és liberálisok.

Donald Trump republikánus amerikai elnök és támogatói egy kampányeseményen az Észak-Karolina állambeli Gastonia repülőterén.Forrás: MTI/AP/Evan Vucci

Azt sem lehet mondani, hogy a CBS-nél az elmúlt néhány évben alakult ki ilyen erős politikai részrehajlás, hiszen már 1964-ben is éppen emiatt indult per a csatorna ellen. Akkor Jimmy Utt republikánus szenátor azt sérelmezte, hogy Roger Mudd újságíró valóságos kihallgatást csinált a televíziós interjújukból. Ez a forgatókönyv pedig megegyezik Donuld Trump jelenlegi szereplésével is.

Bár a CBS szerint a 60 Minutes-ban a demokrata politikusoknak és jelölteknek is ugyanilyen kemény kérdéseket tesznek fel, ez egyáltalán nem felel meg a valóságnak. Barack Obama a 2012 szeptember 11-i bengázi nagykövetség ellen irányuló terrortámadás kapcsán adott interjút Steve Kroftnak, a 60 Minutes akkori társszerkesztőjének. A CBS bizonyítottan kihagyott rendkívül fontos részleteket, vagyis Barack Obama interjúja cezúrázva került a tévébe úgy, hogy a volt amerikai elnök pozitív fényben legyen feltüntetve a választások előtt.

A CBS most is mindent megtett annak érdekében, hogy nagy nyilvánosság előtt próbálja meg lejáratni a republikánusok jelöltjét. Lesley Stahl újságíró már az interjú elején igyekezett kiforgatni Donald Trump korábbi nyilatkozatait kezdve azzal, amikor az Egyesült Államok elnöke nemrég Johnstownban kérte arra a kertvárosi nőket, hogy “kedveljék őt”.

Az elnök egyértelműen vicces megjegyzését Stahl teljesen komolyan vette, akárcsak a teljes baloldali média.

Az elnök megjegyzését a liberális média, köztük például a New York Times úgy jelentette meg címlapjain, mintha Donald Trump kétségbeesetten könyörögne a szavazatokért, pedig erről szó sem volt, az idézetét teljesen kiragadták a kontextusból.

Stahl azt is felrótta az elnöknek, hogy sokkal kevesebben vannak a kampánygyűlésein, mint voltak 2016-ban. Négy éve viszont nem egy globális járványhelyzet közepén zajlott a kampány, ezért teljesen érthető, ha maguk a szervezők is csökkenteni szeretnék a résztvevők számát annak érdekében, hogy az emberek a lehető legnagyobb biztonságban legyenek.

A szóváltás továbbra is folytatódott, maga az interjú pedig inkább egy kihallgatásra kezdett hasonlítani, mintsem egy beszélgetésre, ezért az elnök úgy döntött, hogy leállítja a felvételt.

Nem csak az elnök érezte soknak Stahl kérdéseit, hanem több újság is arról számolt be, hogy Joe Bidennel sosem készítenének interjút ilyen körülmények között, ennyire egyoldalúan. A Newsmax TV egyik műsorában több szakértő is igazat adott Donald Trumpnak azért, mert leállította az interjút. Szerintük az Egyesült Államok elnöke azt tette ami elvárható ilyen esetben, nem hagyta, hogy politikai cirkuszt csináljanak a szerepléséből és nem volt hajlandó tovább válaszolni azokra az újságíró “elfogult és röhejes kérdéseire”.

Donald Trump saját Twitter oldalán a teljes vágatlan adást is elérhetővé tette követői számára, így bárki megnézheti. A Newsmax TV szakértői az elnök ezen lépését is dicsérték, mivel ezzel lehetőséget biztosított a szavazók számára, hogy vágatlanul tekintsék meg a riportot és ne úgy, ahogyan azt a baloldali média bemutatni kívánja.

A Videán elindult a Müncheni Biztonságpolitikai Konferencián John McCain-díjat nyert Mártonffy Balázsnak, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem adjunktusának sorozata az amerikai elnökválasztásról. A kutató az Egyesült Államok fővárosának rangos egyeteme, a washingtoni American University nemzetközi közszolgálati karán szerzett PhD-fokozatot 2019-ben. Íme, a hatodik videó:

- Advertisement -
- Advertisement -

Legfrissebb a témában

Itt vannak a legfrissebb koronavírus-adatok: újra megugrott a fertőzöttek száma Magyarországon

A gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg 249 003, az aktív fertőzötteké 102 156-ra csökkent. 3669 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 255-en vannak lélegeztetőgépen....

Bíró Lajos süti a rántott húst és pirítja neked a tésztát a Fény utcai piacon

Húst hússal Egy újabb szuper rizses hús variáció Green Kitchen A...

Napfényes teraszt és a város legjobb croissant-ját hozta Budára a Freyja

Ezt az amerikai klasszikust is lehet még túr(b)ózni egy kicsit! Tésztapolc Egy jó...

Ezekkel a helyekkel lett szegényebb Budapest a Covid miatt

Rengeteg SAJT!!! Ha eddig sose sikerült szépen rántanod a húst Szinte hihetetlen,...
- Advertisement -

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -