Összejátszott a maffiával, őrizetben a Forza Italia járványvédekezést vezető házelnöke

Ezt olvasta már?

Tallinit a többi között bűnpártolással gyanúsítják, amiért segítséget nyújtott a Grande Aracri maffiacsaládnak – közölte az olasz csendőrség. A politikus állítólag felgyorsította egy a maffiához köthető befektetés engedélyeztetési eljárását, egy calabriai, illetve országos patikahálózat kiépítését. Cserébe – az ügyészség szerint – Tallini segítséget kapott a bűnszervezettől a 2014-es megválasztásához a regionális szavazáson.

Az üggyel összefüggésben még további 18 gyanúsítottat vettek őrizetbe a hatóságok.

A 68 éves Tallini a jobboldali Forza Italia párt politikusa, korábban pedig az újfasiszta Olasz Szociális Mozgalom (MSI) soraiban volt.

Tallini őrizetbe vétele újabb csapás az elszegényedett régióra, amely jelenleg alig képes megbirkózni a koronavírus-járvánnyal. Calabria egészségügyi ellátórendszere káoszban van, miközben az olasz kormányt kemény bírálatok érték a regionális egészségügyi biztos kinevezése miatt.

Tallinit, aki két éven át ellátta ezt a tisztséget, november 7-én váltották le, miután egy botrányos interjúban kiderült, hogy nem tudta, az ő feladata lett volna egy koronavírus-válságterv kidolgozása.

Azóta két embert neveztek ki, de ők is lemondtak röviddel hivatalba lépésüket követően.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: Domenico Tallini – forrás: www.ilreggino.it

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában