Őrizetbe vették a haiti elnök meggyilkolásának fő gyanúsítottját

Ezt olvasta már?

Dennis Brooks rendőrségi szóvivő elmondta, hogy John Joel Joseph ismert politikust, aki ellen a haiti hatóságok a Moise-gyilkosság ügyében elfogatóparancsot adtak ki, pénteken vették őrizetbe a hatóságok.

Brooks arra nem kívánt válaszolni, hogy az őrizetbe vétel az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) kérésére történt-e, amely szintén nyomoz az ügyben. Az sem ismert, hogy Josephet Jamaicán vették-e őrizetbe.

Moise ellen tavaly júliusban, saját otthonában követtek el merényletet, amelyben a felesége is megsebesült. Halála tovább mélyítette a karibi térség legszegényebb országában uralkodó belpolitikai zűrzavart.

A merénylet után napokkal a haiti rendőrfőnök, Leon Charles közölte, hogy Joseph kulcsfontosságú szerepet játszott az összeesküvésben, feltehetően ő szállította a fegyvereket és szervezte meg a találkozókat. A rendőrség körözést adott ki ellene.

Haitin már mintegy 45 embert tartóztattak le a Moise elleni merénylet ügyében, ám vádemelés egyelőre nem történt, a hatóságokat pedig több bírálat is érte, egyebek között azt vetik a szemükre, hogy befolyásolni próbálják a tanúkat és megfélemlítik az ügyben közreműködőket.

Az Egyesült Államok januárban egy kolumbiai férfi ellen emelt vádat a Moise-gyilkosságban való részesség vádjával. Mario Palaciost az amerikai hatóságok Panamában fogták el.

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában