Óriási tüntetés volt Brüsszelben, a tömegben csak néhányan viseltek maszkot – videó

Ezt olvasta már?

Miközben a hatóságok egy hónapra bezárattak minden bárt és kávézót a belga fővárosban a járványveszély miatt, addig engedélyeztek egy 2000 fős tüntetést, ahol csak néhány ember viselt maszkot, és az előírt távolságot sem tartották be – adta hírül a V4NA nemzetközi hírügynökség.

Sokan felháborodtak azon, hogy Brüsszelben engedélyeztek egy olyan tüntetést, amelyen mintegy 2000 fő vett részt. Bár a tömeget öt 400 fős csoportra osztották, a legnagyobb baj azzal volt, hogy a tüntetők közül csak néhányan viseltek maszkot, a távolságtartásról pedig mintha csak nem is hallottak volna, úgy vonultak végig a belga főváros utcáin.

Érthetetlen, hogy a hatóságok hogyan engedélyezhettek egy ilyen méretű felvonulást éppen akkor, amikor a belga fővárosban lévő bárokat és kávézókat egy hónapra bezárták az egyre súlyosbodó járványveszély miatt. Sokan attól tartanak, hogy a tüntetést követően még jobban megugrik majd a megbetegedések száma, Brüsszelt ezen a téren az európai fővárosok közül csak Madrid előzi meg a fertőzöttek számában.

A megmozdulást a belgiumi örmény bizottság elnöke, Nicolas Tavitian szervezte az uniós intézmények környékén. Az EU-negyedként is emlegetett Schuman téren a tüntetők miatt teljesen megbénult a forgalom, szemtanúk szerint

a kivezényelt néhány rendőr csak ácsorgott és nézelődött.  

A tüntetők a környező országokból, elsősorban Franciaországból, Hollandiából, Németországból és Belgiumból érkeztek, és az volt a céljuk, hogy tiltakozzanak az azeri fegyveres erők által a Hegyi-Karabah térségben elkövetett támadások ellen.

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában