Óriási tömegverekedés volt Brüsszelben egy migránsbanda és helyi fiatalok között – videó

Ezt olvasta már?

Elszabadultak az indulatok és tömegverekedéssé fajult az a vita, amely egy idős nőt meglopó migránsbanda, valamint az asszony segítségére siető helyi fiatalok között alakult ki. A lakók elmondása szerint sok illegális bevándorló leskelőddik a környéken, ráadásul gyakran fegyverük is van – hívja fel rá a figyelmet a V4NA nemzetközi hírügynökség.

Szóváltás után hatalmas tömegverekedés tört ki egy migránsbanda és egy helyi fiatalokból álló csapat között Belgium fővárosában, Brüsszelben. Az ügy előzménye, hogy alig pár percnyire a világ egyik legszebb terének tartott Grand-Place-tól egy környéken lakó idős nőnek ellopták a táskáját.

A belga nő szólt a fiának, aki felhívta a barátait és a tolvaj nyomába eredtek.

A szóváltást követő verekedésben a felek minden, a kezükbe kerülő tárggyal ütötték egymást, volt, aki ütőt, de olyan is volt, aki közlekedési jelzőtáblát használt. A verekedés olyan heves volt, hogy több üzlet kirakatát is betörték.

[embedded content]

Egy szemtanú elmondása szerint a környéken már ismeretlen fogalom a közbiztonság, egyre gyakrabban fordul elő a helyi fiatalok önbíráskodása, mivel a hatóságok tehetetlenek.

A férfi arról is beszámolt, hogy a környéken illegális migránsokból álló bandák garázdálkodnak, rendszeres a kábítószer-kereskedelem és a betörések, lopások. Sok bűnözőnek fegyvere is van, ezért a lakók és a kereskedők félnek – fűzte hozzá.

Philippe Close szocialista főpolgármester a rendőrök védelmére kelve közölte, hogy a probléma évek óta jelen van Brüsszelben, sok migráns nem rendelkezik tartózkodási engedéllyel és a hatóságoknak sincs róluk tudomása.

David Weytsman, a Reform Mozgalom (Charles Michel, az Európai Tanács elnökének a pártja-szerk.) tagja találkozott a helyi kereskedőkkel, akik elmondása alapján állandó félelemben élnek. A politikus szerint a városvezetésnek növelni kellene a környéken a rendőri jelenlétet.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Legfrissebb a témában

- Advertisement -spot_img

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -spot_img