Óriási a hőség Ausztráliában, többen vízbe fulladtak az ünnepek alatt

Ezt olvasta már?

Rendkívüli, évek óta nem tapasztalt hőhullám vonult végig Ausztrálián, ahol a nagy meleg miatt sokan a nyílt vizekben fürőzve hűtik le magukat. Ez több fulladásos halálesethez is vezetett az elmúlt napokban.

Dél-Ausztrália, Victoria, Tasmania, Új-Dél-Wales és Nyugat-Ausztrália elszigetelt részein hőhullám-riasztást adtak ki, a megszokottnál 8-16 fokkal nagyobb hőmérsékletet mértek. Négy év óta most mérték a legmelegebb éjszakát is az államban, Adelaideben 27,4 Celsius-fok, Victoriában 26 fok volt az éjszaka – írja a The Guardian.A nappali hőmérséklet pedig 38-40 Celsius-fok között mozgott.

A rekkentő meleg, a súlyos hőhullámok veszélyesek lehetnek, különösen az idősek, csecsemők, gyermekek, valamint terhes és szoptató nők számára.

A Meteorológiai Intézet szerint pusztító szél és heves zivatarok követhetik  nagy meleget. Redkívüli risztást adtak ki, ugyanis a lehulló csapadékmennyiség helyenként áradásokat is okozhat. Ausztráliában a vízpartok is veszélyeket rejtenek.Csak az ünnepi hétvégén négy ember fulladt meg.

Egy 19 éves St Albans-i férfi karácsony napján a Victoria délnyugati részén fekvő Lorne-ban fulladt vízbe, további két férfi és egy dél-ausztráliai nő életét sem tudták már megmenteni a mentést követően – számolt be róla a The Guardian.

A St Kilda strandon Melbourne délkeleti részén egy 10 és 11 éves lányt sikerült kimenteni a vízből. Egy fiatal lányt a sydney-i gyermekkórházban ápolnak, akit hétfőn este a Wentworth Park egyik medencéjéből húztak ki és élesztettek újra. Hat nyílt vízre sodródott szörföző életét pedig egy hajós mentette meg, aki felvette őket. 

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában