Orbán Viktor bejelentette: hétfőtől még legalább egy hétig maradnak a korlátozások

Ezt olvasta már?

“A mai operatív törzs ülésen az a döntés született, hogy úgy látjuk: az oltási számok növekedése jelenti a legfontosabb védekezési eszközt”. Példaként említette, hogy minden héten 4-5-ször több embert oltanak be, mint amennyien igazoltan megbetegszenek. Ez múlt héten úgy volt, hogy 293 ezer embert oltottak be elsőre és közben lett 58 ezer új beteg. Ezért megállapította, hogy „minél több embert oltunk be, annál inkább csökkenni fog az új betegeknek a száma.”

Miután lezárult a nemzeti konzultáció, arra kérte az operatív törzset, hogy készítse el az újraindítási tervet, és „az újraindítási tervnek az oltás a kulcseleme”, tehát „a beoltottak száma”. Ezután úgy folytatta:

Olyan oltási tervre van szükségünk, amely világosan megmondja, hogy mi fog történni, ha az oltottak száma eléri a 2,5 milliót, a 3 milliót, a 3,5 milliót, 3,5 milliót 4 milliót, mert a konzultáció azt mondta, hogy csak fokozatosan lehet nyitni, ezzel én magam is egyet értek. Tehát a nyitás, az újraindítás lépéseit a beoltottak számához kell kötni

– rögzítette, és jelezte, hogy hamarosan elkészül ez a terv.

Nem tudok pontos dátumot mondani a nyitás első lépésére – jelezte Orbán, majd azt mondta:

Akkor tudjuk megtenni az első újranyitási lépést, amikor minden 65 év feletti ember, aki regisztrálta magát, be lett oltva

– szögezte le.

Úgy folytatta: „Mivel folyamatosan nő a regisztráltak száma, de a mi számításaink szerint amikor a beoltottak száma eléri a 2,5 milliót, akkor jutunk el oda, hogy minden 65 év feletti regisztrált ember be van oltva. és az lesz az a pillanat, amikor az oltások számának alakulása függvényében meg lehet kezdeni az újraindítást.

Legfrissebb a témában

Még több hasonló cikk a témában