Orbán írása nem felelt meg a sztenderdjeiknek, ezért nem közölte azt a Project Syndicate

Ezt olvasta már?

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.

Megveszem

Szerda délelőtt mi is beszámoltunk róla, hogy Orbán Viktor válaszcikket írt Soros György publicisztikájára, de az írás nem jelenhetett meg ott, ahova Orbán szánta, a Project Syndicate nevű oldalon, ahol Soros eredeti írása is megjelent.

Orbán ezután Facebook-oldalára rakta ki az írást, és arról beszélt, hogy a cikkét letiltották. A hvg.hu viszont megkereste a nemzetközi médiaszervezetet, amely a Project Syndicate oldalát működteti, hogy miért döntöttek úgy, hogy nem adnakt teret Orbán Viktor meglátásainak. 

A szervezet pedig válaszolt: „Mint az elmúlt 25 év gazdasági, politikai és társadalmi véleménycikkeinek és elemzéseinek vezető forrása, a Project Syndicate rendszeresen publikál kiemelkedő tudósokat, üzleti vezetőket, civil aktivistákat, politikai vezetőket és döntéshozókat a világ minden tájáról, köztük számos államfőt és kormányfőt is.

Amikor arról döntünk, hogy elfogadunk-e kéretlen beadványokat, az elsődleges kötelezettségünk, hogy a nyilvános vitát előmozdítsuk. Ez esetben arra a következtetésre jutottunk, hogy Orbán Viktor miniszterelnök véleménycikke nem felel meg a sztenderdjeinknek”

Mint a hvg.hu megjegyzi, a Project Syndicate oldalán fel is sorolja, milyen követelményeknek kell megfelelnie egy náluk megjelenő írásnak, és a formai követelmények mellett elvárják, hogy a náluk megjelenő írás egy intellektuális érvelés vagy egy stratégiai, politikai javaslat legyen, melynek célja az olvasók tájékoztatása és a nyilvános vita előre mozdítása. A Project Syndicate nem veszi figyelembe azokat a cikkeket, amelyek nem teljesítik ezt a célt, vagy amelyek aláássák azt, írják még ugyanott. 

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját
hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos
közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális
kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik
megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó… és
lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének
napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a
szabad sajtót, amíg lehet!
Lépj be a Körbe, vagy
támogasd bármekkora összeggel
a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában