Orbán a Parlamentben: A konzultáció után fokozatosan ki fogjuk vezetni a korlátozásokat

Ezt olvasta már?

12 16

Az MSZP-s Tóth Bertalan arról beszélt, a kormány nem készítette fel a vírus második hullámára az egészségügyi ellátórendszert, majd a kormány rendkívüli felhatalmazásával folytatta.

„Tavasszal még az ellenzék bizalmat szavazott volna, de ön elütötte az ellenzék kezét, és kár lett volna ezt a bizalmat megadni, hiszen az első hullám is bebizonyította, hogy itt nem minden ember számít Magyarországon, hanem csak a kiváltságosok” – mondta. (Tavasszal nem szavazta meg az ellenzék a rendkívüli felhatalmazást, ősszel viszont igen. A parlament kedden szavaz a harmadik körről – a szerk.)

Tóth szerint a rendkívüli helyzetre adott felhatalmazás nem azt jelentette, hogy alkotmányba foglalja a kormány a lopást, tönkretegyék az egyetemi autonómiát, és elhallgattassák a Klubrádiót. „De arra pláne nem kaptak felhatalmazást, hogy piti politikai bosszú miatt tönkretegyék az önkormányzatokat.”

A gazdasági intézkedésekről elmondta, hogy bájos, ahogy Matolcsy György és Varga Mihály rajta keresztül vitatja meg az irány helyességét (itt Varga Mihály írásbeli kérdésre adott válaszára utalt). „Matolcsy György szerint nem volt igazán sikeres az irány, amit a kormány képviselt” – mondta. Szerinte 520 ezer nyugdíjas továbbra is 100 ezer forint alatti ellátást kap, és 275 ezret fenyeget a lecsúszás veszélye, miközben több vállalkozás is a tönk szélére került. „A négyszázalékos minimálbér-emelés nem segíti a dolgozók életét. A miniszterelnök munkaalapú társadalomról beszél, de azért annak a kísértésnek nem tudott ellenállni, hogy megtámogassa Mészáros Lőrinc cégeit.”

Az MSZP elnöke szerint az oltásellenesség miatt is a kormány felelős, mivel „össze-vissza kommunikálnak, és egy külügyminisztert bíztak meg azzal, hogy döntsön az oltások használhatóságáról.”

A konzultációhoz is adott javaslatot: „Kérdezzék meg az embereket, hogy beoltatnák-e magukat olyan vakcinával, amit a magyar hatóságok kormányzati utasításra engedélyeztek.”

Legfrissebb a témában

Még több hasonló cikk a témában