Odesszát bombázzák az oroszok, drámai fordulatot vett a háború

Ezt olvasta már?

Volodimir Zelenszkij elnök a nemzethez intézett beszédében kijelentette, hogy az ukránok a háború megnyerésére irányuló egységes akarattal képesek lesznek olyan lépésre, amelyet “az előző generációk korábban nem tudtak megtenni”.

 Az egység megőrzése most, a győzelemért való közös munka a legfontosabb nemzeti feladat, amelyet mindannyian biztosan teljesíteni fogunk. És ezért képesek leszünk arra, amire az előző nemzedékek korábban nem voltak képesek. Ez vonatkozik a honvédelemre ebben a függetlenségi háborúban, az egységes Európa felé vezető utunkra, a teljes jogú EU-tagságra, és arra, hogy a világ egyik legmodernebb államává váljunk – mondta beszédében az elnök.

Ma már nincs senki, aki ebben kételkedne. Csak azok vannak, akik azon vitatkoznak, hogyan lehet ezt elérni. Ez meg fog történni. Ez az Ukrajnába vetett hit jele – nem csak a mi hitünké.

Még a megszállók is elismerik, hogy győzni fogunk. Ezt halljuk a beszélgetéseikben – állandóan, abban, amit a szeretteiknek mondanak, amikor kapcsolatba lépnek velük. Ezért nem lassítunk, és mint öt hónapja minden nap, most is mindent megteszünk, hogy a lehető legnagyobb veszteségeket okozzuk az ellenségnek, és hogy minél több támogatást gyűjtsünk Ukrajnának.

Legfrissebb a témában

Még több hasonló cikk a témában