Nyolc hónapra ítéltek egy capitoliumi tüntetőt

Ezt olvasta már?

Pásztorokra támadt egy medve Székelyföld peremén

Pásztorokra támadt egy medve lmúlt éjszaka Hargita megye északkeleti peremvidékén. Egy 26 éves férfi meghalt, társát kritikus állapotban vitték kórházba. Az Agerpres hírügynökség jelentése szerint...

Embert ölt a medve Székelyföldön

Az Agerpres hírügynökség jelentése szerint a Maros megyei pásztorok Hargita megye területén próbálták elhajtani a medvét, amelyik egy általuk felügyelt tehénre támadt. Ekkor a...

Utcai háború Párizsban a védettségi igazolvány miatt – galéria

Az elmúlt héten közel 200 százalékkal nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma Franciaországban a napi átlagokat tekintve, és rendszeresen 20 ezer fölött van a naponta azonosított...

Európának fel kell készülnie az extrém árvizekre

Az évszázad végére akár tizennégyszer gyakrabban sújthatják lassan mozgó viharok Európát a legpesszimistább számítások szerint. Minél lassabban mozog egy vihar, annál több eső esik...

Nyolc hónapos börtönbüntetést kapott az amerikai Paul Allard Hodgkins, aki 2021. január 6-án a tömeggel együtt megostromolta a washingtoni Capitolium épületét.

A floridai darukezelő a kongresszus épületének ostromát követően egy “Trump 2020” feliratú kampányzászlót lengetve több társával behatolt az amerikai szenátus termébe, és többek között egy “sámánként” elhíresült, szarvas jelmezt viselő férfival együtt az elnöki pulpitus előtt fényképezkedett.

Hodgkins a bírásági ítélethirdetés előtt bocsánatot kért, és azt mondta, hogy szégyelli január 6-i cselekedeteit. Az előre megírt szöveget nyugodt hangon felolvasó férfi hangsúlyozta, hogy magával ragadta az eufória, miközben az amerikai főváros leghíresebb főútvonalán, a Pennsylvania Avenue-n sétált a Capitolium felé, majd a több száz fős tömeggel együtt benyomult a kongresszus épületébe.

Az ügyészek 18 hónapos börtönbüntetést kértek Hodgkins-ra, mert, ahogy a bírósági dokumentumban fogalmaztak, “mint valamennyi, a zavargásokban résztvevő tüntető, a férfi is hozzájárult a demokrácia kollektív veszélyeztetéséhez” azáltal, hogy arra kényszerítették az amerikai törvényhozókat, hogy ideiglenesen függesszék fel Joe Biden 2020-as elnökválasztási győzelmének hitelesítését, és a kongresszusi óvóhelyre meneküljenek a támadó csőcselék elől.

Az ítélethirdetéskor Randolph Moss bíró kifejtette, hogy Hodgkins is szerepet játszott “az amerikai történelem egyik legsötétebb epizódjában”, ha nem is olyan jelentős szerepet, mint társai. Ennek ellenére végül úgy döntött, hogy az ügyészek által javasoltnál 10 hónappal rövidebb börtönbüntetésre ítéli.

A bírósági döntés mérceként szolgálhat majd több száz másik vádlott büntetési tétele megállapításakor, miközben azon gondolkodnak, hogy elfogadják-e a vádalku lehetőségét vagy megvárják a pert és a bírói ítéletet.

Hodgkins az ügyészekkel kötött megállapodás értelmében júniusban bűnösnek vallotta magát hivatalos eljárás akadályozásában, amelynek legmagasabb büntetési tétele 20 éves börtönbüntetés. Cserébe a vádhatóság elengedte a kisebb súlyú vádpontokat, többek között a behatolást a nyilvánosság számára korlátozott belépésű hivatali épületbe, valamint a rendbontást.

A férfi és több más társa ellen súlyos bűncselekmények elkövetése volt a vád, de többekkel ellentétben őket nem vádolták a szélesebb körben végrehajtott összeesküvésben való részvétellel.

Nyitókép: MTI/AP/Jacquelyn Martin

- Advertisement -
- Advertisement -

Legfrissebb a témában

Új fejlemények az M6-oson történ négy áldozattal járó baleset ügyében – menekülő embercsempész volt az ámokfutó

Egymillió forint kihúzná a bajból? Nem mindegy, hol vesz fel személyi kölcsönt, hiszen a bankok ajánlatai között jelentős különbségek lehetnek. A Bank360 hitelkalkulátorával...

7 nap 7 recept: szaftos darált húsos kaják

Az egyik legcsodálatosabb kombináció a gyümölcs és a túró! GRILLSZEZON Fullos bagel ...

11+1 rántott hús a világ körül: Dél-Koreától Ausztriáig

Egészséges, tápanyagokkal dúsított Alkoholmentes koktélok Épp elég frissítő alkohol nélkül is 😉 ...

Beaver Café: tökéletes kávélelőhely és otthonos hangulat Balatonalmádiban

Alkoholmentes koktélok Épp elég frissítő alkohol nélkül is 😉 Vegetáriánus ételek ...

5 fantasztikus vízparti strandétterem a Balatonnál, ahol egész nyáron jót ehetsz

Alkoholmentes koktélok Épp elég frissítő alkohol nélkül is 😉 Vegetáriánus ételek ...
- Advertisement -

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -