Nyolc csecsemő meggyilkolásával vádolnak egy angol nővért

Ezt olvasta már?

Nyolc csecsemő meggyilkolásával vádolnak egy nővért az egyesült Királyságban. A 30 éves Lucy Letby csütörtökön áll bíróság elé.

Nyolc csecsemő meggyilkolásával és tíz gyilkossági kísérlettel vádolnak egy nővért az angliai Chesterben. Lucy Letby csütörtökön áll bíróság elé – írja a Mirror

A rendőrség még 2017-ben kezdett vizsgálódni a chesteri kórházban, kezdetben 15 csecsemő 2015 júniusa és 2016 júniusa közötti időszakban történt halála után nyomoztak. Később azonban már 17 haláleset és több gyilkossági kísérletet vizsgáltak.

A 30 éves Letby-t először 2018-ban tartóztatták le, majd több évnyi nyomozás után kedden újra őrzetbe vették. A nőnek várhatóan csütörtökön kell megjelennie a warringtoni bíróságon.

Paul Hughes nyomozó azt mondta, hogy a nő addig is őrizetben marad és együttműködik a hatóságokkal. A hatóságok a nő házát is átkutatták.

Egy helyi újságnak adott 2013-as interjújában Letby azt mondta, hogy 2011-ben végzett a Chesteri Egyetemen gyeremekgondozóként, ezután helyezkedett el az osztályon, ahol már korábban is dolgozott tanulóként.

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában