Nő a bevándorlásellenes politikát folytató svéd demokrata párt támogatottsága

Ezt olvasta már?

Nő a bevándorlásellenes politikát folytató svéd demokrata párt támogatottsága, mert a svédek egyre inkább korlátozóbb, reálisabb bevándorláspolitikát várnak el – közölte a Migrációkutató Intézet kutatója vasárnap az M1 aktuális csatornán.

Kovács Emese emlékeztetett arra, hogy 2015 után ideiglenes törvény lépett életbe Svédországban, amely szigorított a korábbi szabályokon.

A keményebb bevándorláspolitikát szimbolizáló jogszabály a következő évben hatályát veszti, így Svédország visszatérne a korábbi megengedőbb szabályozáshoz.

“A közvélemény viszont ezt nem szeretné” – emelte ki a szakember, aki egyúttal arra hívta fel a figyelmet, hogy a hatalmon lévő baloldal megszegte ígéretét.

Gyújtogatás a bevándorlók lakta Stockholm Rinkeby kerületében 2017-benForrás: AFP/Fredrik Sandberg

“A kormányzó Szociáldemokrata Párt a 2018-as választási kampányban azt ígérte, hogy nem térnek majd vissza a megengedő szabályozáshoz. A svéd parlament azonban nagyon megosztott, kérdéses, sikerül-e a kormánynak megtartania a szigorúbb szabályokat” – mondta a kutató, aki szerint ha nem sikerülne, az a kormány bukását eredményezné.

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában