Négyen meghaltak egy robbanásban Pennsylvaniában – videó

Ezt olvasta már?

Legalább négy ember meghalt, többen pedig csapdába kerülhettek a romok és a törmelék alatt, amikor csütörtök este felrobbant egy lakóház a pennsylvaniai Pottstown-ban.

A tűzoltők és mentők helyi idő szerint este, 20 óra környékén érkeztek a Philadelphiától nagyjából 60 kilométerre található kisvárosban a katasztrófa helyszínére. A szemtanúk által a közösségimédia-felületeken megosztot képeken óriási pusztítást, törmelékhalmokat látni. A jelek szerint az összeomolott ház mellett több más épület is megsérült a detonációt követő légnyomás miatt.

A hatóságok eddig négy áldozatot azonosítottak. Két embert továbbra is eltűnt kezelnek, ők valószínűleg a romok alatt rekedtek, híradásunk idején is nagy erőkkel keresik őket. A hatóságok közölték, hogy további két embert kórházba szállítottak, sérüléseik mértéke egyelőre nem ismert.

A helyi tudósítóknak többen nyilatkoztak arról, hogy még több kilométerre a robbanás helyszínétől is érezték annak lökését – ez a megjelent képekkel együtt arra utal, hogy a robbanás rendkívüli erejű lehetett. Többen először azt gondolták, földrengés volt alattuk.

Montgomery megye illetékesei egyelőre nem adtak ki hivatalos állásfoglalást a katasztrófáról, de  vélhetően gázszivárgás miatt történt a robbanás, ami elpusztította a lakóépületet – írja a FoxNews.

Legfrissebb a témában

Még több hasonló cikk a témában