Nagy változásra számítson, aki az Auchanban vásárol húsvét után

Ezt olvasta már?

Húsvét után eltűnik az Auchan hazai áruházaiból a zöldség-gyümölcs, illetve a pékáru leméréséhez és hazaszállításához használt műanyagzacskó, az úgynevezett rollbag: április 19-től a vásárlók a már eddig is kínált környezetbarát csomagolóeszközökben vihetik haza az árut.

Az áruházlánc közleménye szerint ezzel a fenntarthatósági stratégiájának következetes végrehajtásában úttörő lépést tesznek, hiszen ezt a magyar piacon nem tette még meg egyetlenegy lánc sem.

Azt írták, hogy a zöldség-gyümölcs és pékáru pultoknál gurigáról letéphető műanyagzacskókat általában egyszer használja mindenki, addig, amíg leméri és hazaviszi benne a termékeket. Aztán azonnal a kukába kerülnek, és

pár óra szolgálat után 200 évig bomlanak le

hihetetlen mértékű műanyagszennyezést okozva ezzel a természetben.

Az Auchan szerint az élelmiszeriparnak és kereskedelemnek felelőssége és szemléletformáló hatása is van a környezettudatosság kialakítására. Az Auchan Magyarország ezért évek óta határozott és következetes fenntarthatósági stratégiát valósít meg. 2019 óta, amikor elsőként jelent meg a piacon a mára már ikonikusnak számító újrahasznosított karton bevásárlódobozával, folyamatosan hozott be alternatív csomagolóeszközöket a zöldség-gyümölcsosztályra, a pékáru részlegre, legutóbb pedig a húsoknál és sajtoknál is lecserélték a műanyagot tartalmazó csomagolást 100 százalékban növényi alapanyagokból készülő, lebomló és komposztálható változatokra. Legújabb lépéseként pedig teljesen kivonják az egyszer használatos műanyagzacskókat az üzletekből.

A műanyag rollbagek helyett a zöldség- és gyümölcsosztályon

  • többször használatos, egyszerre 6 termék tárolására is alkalmas táskákat;
  • mosható, három darabos retasakokat; illetve
  • 100 százalékban lebomló, komposztálható, biológiai alapanyagokból készült környezetbarát zacskókat

kínálnak.

A pékáruk

  • mosható, többször használatos biopamut és
  • 100 százalékban papírból készült tasakokban

vihetők haza.

Nyitókép: MTI/Soós Lajos

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában