Array

Nagy László a kéziválogatott szerepléséről: Mérhetetlen csalódottság van bennem – hvg.hu

Ezt olvasta már?

A sportági szövetség alelnöke, a válogatott szakmai stábjának tagja a Sportrádióban értékelte a magyarok teljesítményét.

„Mérhetetlen csalódottság van bennem. Nem ezt vártuk magunktól, és ettől a hazai rendezésű Európa-bajnokságtól sem. Az európai kézilabdamezőny rendkívül kiegyenlítődött. Ha csak a mi csoportunkat nézzük, mind a négy csapat esélyes volt a továbbjutásra az utolsó fordulóig” – mondta Nagy László Sportrádióban. A Magyar Kézilabda-szövetség férfi szakágért felelős alelnökének, a magyar válogatott csapatvezetőjének, a Telekom Veszprém sportigazgatójának szavait a Nemzeti Sport Online idézte.

Nagy úgy nyilatkozott, a cél az volt, hogy meglegyen a továbbjutás a csoportból. „Bekezdtünk a Hollandia elleni vereséggel, amire annak ellenére sem számítottunk, hogy tudtuk, a holland csapat nagyon jó (igaz, 21 meccsen most először volt képes legyőzni a magyarokat – a szerk.). A portugálokkal vívott mérkőzésen a végjátékban nyertünk, majd jött az Izlandtól elszenvedett vereség. Úgy gondolom, az izlandiakkal fej fej mellett haladtunk, de a végjátékban nem volt szerencsénk.”

Az utóbbi vereség azt jelentette, hogy a csapat kiesett a kontinenstornáról, és története legrosszabb szereplését produkálva a 15. helyen zárt.

Korábban egyébként éppen Nagy közölte a szövetség elvárását, amely a legjobb nyolc közé kerülés volt, vagyis nem pusztán a továbbjutást tűzték ki célként, hanem azt, hogy a középdöntő négy legjobb együttese közé kerüljenek. Az alelnököt akkor, december 22-én is idézte a Nemzeti Sport. Úgy fogalmazott: „hazai pályán nincs próbálkozás, ki kell szolgálnunk a szurkolóinkat, és minél több mérkőzést megnyerni. A szövetség azt várja el tőlünk, hogy a legjobb nyolc közé kerüljünk, amivel egyetértek”. Két nappal az Eb kezdete előtt pedig arról beszélt Nagy, hogy szeretné, ha a csapat részt vehetne a döntő hétvégén.

Az alelnök nem érzi úgy, hogy a magyar csapat maradt le a mezőnytől, de elismerte, hogy a tavalyi világbajnoksághoz és a két évvel ezelőtti Európa-bajnoksághoz képest „alulteljesítettek”.

„Próbálják a játékosok megemészteni a vereséget. A találkozót követően több könnyes szem is volt az öltözőben. A hazai pályát továbbra is szerettük volna élvezni, hiszen csodálatos szurkolótáborunk van. Tudjuk, bennük is óriási hiányérzet van, nehéz lesz ezt feldolgozni. Ugyanakkor igyekszünk tanulni a kudarcból, a hibákat ki kell elemezni, és javítani azokon” – mondta Nagy László.

Gulyás István szövetségi kapitány a kedd esti meccs után arról beszélt, hogy természetesen nagyon sajnálják, hogy kiestek a hazai rendezésű Európa-bajnokságról, de ahogyan Izland, úgy ők is építik a csapatukat, amely a reményei szerint sok szép élményt okoz majd még a magyar szurkolóknak. Azt is hozzátette, hogy nincs szégyenkezni valójuk. „Tudtuk, hogy mi vár ránk ezen a három mérkőzésen, tudtuk, hogy az Eb nagyon erős, nagyon kiegyenlítettek a csapatok, nüanszokon múlott a továbbjutásunk, a jobb szereplésünk. Nem haragudhatunk senkire, egyik játékosunkra sem. Együtt éltük meg a jó eredményeket, és együtt vagyunk most is, kicsit keserűbben.”

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában