Nagy jogi háború kezdődik Elon Musk és a Twitter között

Ezt olvasta már?

Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója ellenperben tervezi megtámadni a Twittert annak érdekében, hogy felrúgja a megvásárlásáról szóló 44 milliárd dolláros megállapodást, írja a a vg.hu. Az ügyhöz közel álló források szerint a perrel Musk jogi csapatának célja, hogy időt nyerjen, és a Twitteren működő botokról információt gyűjtsön. Musk ugyanis ezekre hivatkozva állt el a médiavállalat megvásárlásától.

A milliárdos áprilisban részvényenként 54,20 dollárt ígért a Twitterért, amely – a kezdeti ellenállás után – elfogadta az ajánlatot. Musk azonban néhány napja közölte, hogy visszalép a cég megvételétől, mire a vállalat beperelte őt, hogy rákényszerítsék a 44 milliárd dolláros felvásárlás befejezésére. A Twitter azzal vádolta, hogy „szokatlan” és „rosszhiszemű” lépéseket tett, amelyek helyrehozhatatlan károkat okoztak a platformnak, és mélybe taszították a részvények árfolyamát.

A delaware-i bírósághoz pénteken benyújtott beadványban Musk ügyvédei azzal vádolták a Twittert, hogy a cég visszatartja a hamis fiókokról szóló információkat, valamint technikai akadályokat gördít az üzlet elé. A beadvány több más, Musk által korábban felhozott vádat is megismételt: például hogy a Twitter megsértette az akvizíciós megállapodást, amikor két magas rangú vezetőt elbocsátott a tájékoztatása nélkül.

Nyitókép: MTI/EPA/Alexander Becher

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában