Mindössze 1 euróra büntették azt a belga biciklist, aki megrúgott egy kislányt – videó

Ezt olvasta már?

Egy belga biciklist, aki tavaly karácsonykor szándékosan megrúghatott egy gyereket a jeges úton, mindössze 1 eurós (366 forint) kártérítésre kötelezte a bíróság – számolt be a METRO brit hírportál.

Az incidens a belgiumi Baraque Michel-i parkban történt karácsony első napján, igencsak fagyos körülmények között. Patrick Mpasa feleségével, kisfiával és kislányával épp a parkban sétáltak, amikor az apa a mobiltelefonjával épp videóra vette a szeretteit. Egyszercsak a háttérből feltűnt egy versenykerékpáros férfi, aki miután odaért az anyukához és a kislányához, az utóbbit a térdével – úgy tűnik – szándékosan megrúgta. A kislány a jeges földre esett, a biciklis pedig tovább hajtott. Az apa ezt még rögzítette, majd a kerékpáros férfi után rohant, hogy mégis hogy képzeli azt, amit tett.

Összeszólalkoztak, de a kerékpáros nem volt hajlandó bocsánatot kérni, visszapattant a bringájára, és kereket oldott. Szerencsére a kislány nem sérült meg komolyabban, de a mélységesen csalódott családfő később felrakta a videót a közösségi oldalára, és feltette a kérdést a követőinek, hogy ők mit tennének hasonló esetben. Mivel rengeteg olyan kommentet kapott, hogy forduljon a rendőrséghez, meg is tette.

A rendőrség vizsgálatot indított az ügyben, amely szerdán fejeződött be a bíróságon. A család, és persze sokan mások is, csalódottan vették tudomásul a mindössze 1 eurós kártérítéssel járó büntetést. A bíró az ítélet indoklásában azt mondta, hogy nem bizonyítható egyértelműen a szándékosság a kerékpárosnál, aki mindvégig azt állította, hogy megcsúszott alatta a hátsó kereke, ezért történt az egész.  A bíró még annyit tett hozzá, hogy figyelembe vette a biciklis előzetesben töltött idejét, és mint mondta: különben is a közösségi médiában – ahol kapott hideget-meleget – már eleget büntették a vádlottat.

Íme a videó, amely komoly felháborodást váltott ki a belga közvéleményben, csakúgy, mint az ítélet:

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Legfrissebb a témában

- Advertisement -spot_img

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -spot_img