Minden vírusvariáns ellen védenek a WHO által ajánlott vakcinák

Ezt olvasta már?

A koronavírus ellen az Egészségügyi Világszervezet (WHO) által jóváhagyott minden vakcina véd minden vírusvariáns ellen – közölte csütörtökön a világszervezet, mindazonáltal óva intette az európaiakat attól, hogy elővigyázatlanul tervezzék meg külföldi utazásaikat.

– Még ha javul is a járványügyi helyzet Európában, a nemzetközi utazásoktól még tartózkodni kell az újabb bizonytalanságok – különösen az Indiából kiindult új variáns – állandó fenyegetése miatt – jelentette ki Hans Kluge, a WHO európai igazgatója. Catherine Smallwood, az európai részleg rendkívüli helyzetekkel foglalkozó vezetője hangsúlyozta, hogy az Indiából kiindult variáns veszélyessége még nem ismert, és hogy a járványnak még messze nincs vége.

WHO szerint a szervezet által jóváhagyott minden vakcina véd minden vírusvariáns ellenForrás: MTI/Bús Csaba

A WHO adatai szerint a Nyugat-Európától Közép-Ázsiáig terjedő térségben az utóbbi egy hónapban 60 százalékkal – 1,7 millióról 685 ezerre – csökkent az új megfertőződések száma.

– Biztató a tendencia, de továbbra is ébernek kell lennünk, mert ha újra nő a nemzetközi utasok száma, ha óvatlanul engedik meg ismét a tömegrendezvényeket, akkor ismét súlyosbodni fog a járvány – figyelmeztetett Kluge.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Legfrissebb a témában

- Advertisement -spot_img

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -spot_img