Array

Milák Kristóf és Schmuck Erzsébet is elkapta a koronavírust – hvg.hu

Ezt olvasta már?

Milák másodjára lett koronavírusos, Schmuck három oltással a karjában kapta el.

Koronavírus-járvány

Van-e visszatérés a “normalitáshoz” az oltásoknak köszönhetően? Egyáltalán: mi az “új” normális? Utazunk? Nyaralunk? Bulizunk? Megyünk színházba és koncertre? Mennyire fenyegetőek a vírus különböző mutációi? Kell-e tartanunk negyedik, ötödik vagy sokadik hullámtól? Cikksorozatunkban megtalál mindent, ami a koronavírus-járványról tudnia kell.

A kazanyi rövid pályás Európa-bajnokságról hazatérő magyar delegációból heten kapták el a koronavírust – köztük van az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Milák Kristóf is – írta a Nemzeti Sport. A 200 pillangó olimpiai, világ- és Európa-bajnokánál múlt csütörtökön mutatták ki a fertőzést, a protokoll szerint éppen tíznapos karanténját tölti.

Virth Balázs, Milák Kristóf edzője a Nemzeti Sportnak azt mondta, „Kristóf nem volt boldog, amikor megtudta a teszt eredményét, de talán ez érthető is. Az viszont örömteli, hogy tünetei nincsenek. A karantén letelte után kardiológiai vizsgálat vár rá, s ha mindent rendben találnak, szép lassan visszatérhet az uszodába.”

A fertőzés miatt Milák várhatóan nem állhat rajthoz a december 16-án kezdődő rövid pályás világbajnokságon Abu-Dzabiban.

Az úszó egy évvel ezelőtt is megküzdött a koronavírussal.

Időközben Schmuck Erzsébet is koronavírusos lett. Az LMP társelnöke erről a Facebook-oldalán írt. „A sors iróniája, hogy a tegnapi sajtótájékoztatómon szigorúbb járványügyi korlátozásokra szólítottam fel a kormányt, miközben tegnap este a gyorstesztem azt mutatta, hogy covidos lettem” – írta.

Az ellenzéki politikus hozzátette, három oltása van, így reméli, hogy gyenge tünetekkel megússza a fertőzést.

„Mindenkinek javaslom az oltást és hogy minden zárt térben hordjon maszkot” – írta.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Legfrissebb a témában

- Advertisement -spot_img

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -spot_img