Mérgeskígyó harapta meg gondozóját a San Diego Állatkertben

Ezt olvasta már?

Kórházba került a San Diego Állatkert alkalmazottja miután megmarta egy rendkívül veszélyes mérges kígyó – írja a Fox News.

Az eset akkor történt, amikor a gondozó egy, a látogatók elől elzárt területen gondozta az afrikai bokor viperát – tudatta az állatkert.

A protokoll szerint az állatkert munkatársát azonnal kórházba szállították, ott az orvosok ellátják. A gondozó állapotáról nem adtak tájékoztatást.

Bár a San Diego-i állatkert számos mérgező hüllővel foglalkozik, a hasonló események nagyon ritkák– áll az állatkert közleményében. 

Az afrikai bokor vipera mérgének nincs ismert ellenszere.

National Geographic szerint ez a vipera Afrika középső részén őshonos, és a mérge jellemzően egy napon belül halálos. A hüllő marása súlyos vesekárosodát, vérkeringési, és alvadási zavarokat, súlyos gyulladást, valamint szövet elhalást okozhat.

 A kígyó marása miatt súlyos láz és belső vérzés is kialakulhat, amely végül halálhoz vezet – számol be az Amerkai Orvosiegyetem Toxikológiai karának kutatása.

Más kígyómarás elleni szérum, antibiotikumokkal kiegészítve hatásos lehet, korábban egy 32 éves amatőr kígyótartó életét már sikerült megmenteni afrikai bokor vipera marása után – írja a People.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Legfrissebb a témában

- Advertisement -spot_img

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -spot_img