Menekülés helyett videóra vette a rá zúduló lavinát egy brit turista

Ezt olvasta már?

A férfi kicsit elszakadt a csoportjától, hogy pár képet készítsen a hegyekről, amikor ropogó hangot hallott a távolból, és látta, ahogy egy szomszédos hegyoldalban elindul egy lavina – idézi a The Guardian cikkét a 444.hu.

A lezúduló hótömeg kezdetben elég távolinak tűnik a férfi videóján, idővel viszont egyértelművé válik, hogy pont arra tart, amerre ő áll, így elkerülhetetlen, hogy betakarja a lavina.

Mindezt Harry Shimmin, a felvétel készítője a videóban annyival nyugtázza, hogy a helyzethez képest relatíve nyugodtan elismételgeti párszor, hogy „Istenem-Istenem… ó, szent sz*r”, de azért tovább tartja a telefont és filmez.

A beszámoló szerint a lavina az egész csoportot elérte, de mindenki szerencsésen túlélte az esetet, az ijedségen kívül csak kisebb sérüléseket szereztek. A videó készítője azt mondta, tudta, hogy pár lépésre tőle elég jó búvóhely van, ezért nem menekült pánikszerűen.

Ettől függetlenül csak a szerencsén múlott, hogy mindenki megúszta az esetet. Shimming szerint, ha csak 5 perccel előrébb tartanak az úton, akkor telibe kapta volna őket a lavina, és valószínűleg mind meghaltak volna.

Nyitókép: harryshimmin/Instagram

Legfrissebb a témában

Még több hasonló cikk a témában