Menczer Tamás: George Clooney egy jó színész, de nem világpolitikai orákulum

Ezt olvasta már?

A Külügyminisztérium államtitkára ezzel vágott vissza, miután a színész egy közleményében úgy fogalmazott: Orbán propagandagépezete hazugságokat közöl róla.

Második alkalommal is téma lett George Clooney a kormányközeli sajtóban, miután a színész hazug orbáni propagandagépezetről írt egy közleményében, illetve úgy fogalmazott: várja a napot, amikor Magyarország újra rátalál arra, ami volt.

Clooney szavait most Menczer Tamás tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkár kommentálta. Menczer a Hír Tv-ben beszélt arról, hogy általában is tiszteli azokat, akik jó a szakmájukban, George Clooney pedig tiszteletet érdemel, mert egy jó színész.

Ez ugyanakkor még nem jelenti azt, hogy Clooney a világpolitikához is ért

– fűzte hozzá Menczer Tamás, majd közölte: óva int attól, hogy a színészt világpolitikai témákban orákulumnak tekintsék az emberek.

“Neki nyilván vannak súgói. Milyen súgói vannak? Ilyen súgói, ezt láthatjuk” – mondta a politikus a műsorban.

Az államtitkár ezután úgy folytatta, abban sem biztos, hogy Clooney tudja, hol van Magyarország és Budapest, végezetül pedig azt ajánlotta a színésznek és feleségének, hogy jöjjenek el hozzánk, igyanak egy jó kávét, és nézzék meg, milyen jó hely Magyarország.

A magyar kormány és George Clooney ügye akkor kezdődött, amikor a színész a világban tapasztalható gyűlöletről kezdett beszélni egy interjúban, erre pedig Orbán Viktor magyar miniszterelnököt hozta fel példaként. A kormányzat erre a tőle megszokott módon reagált: Soros.

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában