Megtámadták a Kígyó-szigetet az ukránok és lemészárolták az orosz katonákat

Ezt olvasta már?

Az orosz parancsnokság állítólag tudta, hogy a szigetet meg fogják támadni, de gyorsan történt a támadás, már nem tudták megelőzni  – a  mandiner.hu.számolt be először a támadásról, később más forrásokban is lehetett olvasni az ukrán akcióról.

Az Index Roman Cimbaljuk újságíró posztja alapján számol be arról, hogy az orosz szakadár terület, a Kígyó-sziget ellen indítottak támadást az ukránok. Szerinte minden orosz katona meghalt, aki ott tartózkodott.

„Az ideiglenesen megszállt Kígyó-szigetre mértek csapást az ukrán fegyveresek, a támadás következtében minden orosz katona meghalt” – közölte. Közösségi oldalán az újságíró arról ír, hogy előző nap 8 katona hagyta el a szigetet, ők a Krím területére távoztak.

Az egyik evakuált szerint a parancsnokság tudott a témadásról, egyik forrás szerint csak az utolsó pillanatban, persze arról is lehet olvasni, hogy már korábban, de könnyen lehet, hogy az utóbbi ukrán dezinformáció.

Az újságíró szerint az orosz parancsnokság tudhatott róla, hogy támadás készül – de lehet, hogy csak egy-két órával a támadás előtt.Forrás: Sputnik via AFP/Alexey Kudenko

A szigeten maradt mind a tíz orosz katonát megölték.

Percről percre közvetítésünket az orosz-ukrán háborúról itt olvashatja. 

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában