Megölte, feldarabolta, majd a hűtőben tárolta élettársát

Ezt olvasta már?

Delhiben letartóztattak egy férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy májusban megölte élettársát, majd a hűtőben tárolta a holttestet.

A vád szerint Aftab Poonawala májusban meggyilkolta éltettársát, a 27 éves Shraddha Walkart, testét több tucat darabra felvágta, majd azokat az otthoni hűtőszekrényében tárolta – írja a BBC.

Poonawala Delhiben az elmúlt hónapok során séta közben szétszórta a nő maradványait.

Poonawala őrizetben van, kedden azt mondtott a bíróságnak, hogy:

Az ellenem felhozott vádak nem helytállóak, és teljes mértékben együttműködök a rendőrséggel.

A halálesetre csak a múlt héten derült fény, miután Shraddha Walkar eltűnését az apja bejelentette.

Azóta a gyilkosságról szóló rémhírek naponta kerülnek címlapokra Indiában.

A bűncselekményt „hűtőszekrény-gyilkosságnak” nevezték el, és az ügy iránti hatalmas érdeklődés miatt a hírportálok élőben, percenként frissülő oldalakon számolnak be a nyomozásról.

A düh az utcára is átcsapott – a tüntetők elégették Poonawala képmását, szigorú büntetést követelve.

Ügyvédek, aktivisták és volt rendőrök aggódnak a média intenzív jelenléte miatt.

Az ügy körül sok a tisztázatlan tény és meg nem erősített információk is gyorsan terjednek a helyi médiában.

Például állítólag a rendőrség szerint a Bumble nevű társkereső alkalmazáson keresztül ismerkedett meg a pár. Azonban a nő apja azt állítja, hogy 2018-ban találkoztak egy call centerben, ahol mindketten dolgoztak.

A nő viszonya családjával feszült volt, mivel helytelenítették a Poonawalával való kapcsolatát.

A rendőrségi feljelentésben az édesapja azt mondta, hogy megpróbálta lebeszélni lányát arról, hogy összeköltözzön Poonawalával, mivel mi hinduk vagyunk, Aftab pedig muszlim, és nem házasodunk kasztunkon vagy vallásunkon kívül.

A apa azután fordult a rendőrséghez, hogy lánya barátai szóltak neki néhány hónapja nem hallottak felőle, és hogy a telefonja ki volt kapcsolva.

Kedden, amikor Poonawalát megkérdezték a bíróságon, hogy tudja-e, mit tett, azt válaszolta, hogy Bármi is történt, az a pillanat hevében történt, és nem volt szándékos.

Kijelentését egyesek beismerő vallomásként értelmezték, de ügyvédje, Abinash Kumar azonban ezt a feltevést elutasította, és azt mondta, hogy védence „teljes mértékben együttműködik a nyomozás során”.

Nem sokkal letartóztatása után a rendőrség azt mondta, hogy Poonawala beismerte a bűncselekményt, és adott nekik néhány nyomot a bizonyítékok felkutatásához.

Ezt követően átkutatták a lakását, és egy közeli erdőbe vitték, ahol – mint mondták – „testrészeket dobott ki”.

A rendőrség azt állítja, hogy találtak néhány csontot és testrészt, amelyeket törvényszéki elemzésre küldtek, és összevetik az apa DNS-mintáival, hogy kiderüljön, valóban Walkaréhoz tartoznak-e a maradványok.

Walkar holmijai nem kerültek elő abból a lakásból, ahol a pár élt, és a bizonyítékok egy része is veszélybe kerülhetett, mivel hónapok teltek el az állítólagos gyilkosság óta.

A rendőrség úgy véli, hogy a holttest feldarabolásához egy „nehéz, éles fegyvert”, például fűrészt vagy henteskést használtak, de még nem találták meg.

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában