Megint megrohamozták a magyarok a patikákat

Ezt olvasta már?

A kiskereskedelmi forgalom szeptember első tíz napjában 6,7 százalékkal növekedett az előző év azonos időszakához képest – derül ki a KSH online pénztárgépek adatain alapuló összesítéséből. Az adatokból egyértelműen látszik, hogy szeptember elején megrohamozták a patikákat a magyarok: a gyógyszerforgalom ugyanis jelentősen, 23,5 százalékkal emelkedett. Ebben nyilván szerepet kapott a koronavírus-járvány második hulláma, valamint a betegségektől való fokozott félelem – írja a napi.hu.

Tavaly összesen 490 milliárd forintra rúgott a gyógyszerek és gyógyászati eszközök forgalma, közel 7 százalékkal meghaladva az egy évvel korábbi szintet. Az idén a járványhatás miatt még lendületesebb volt a növekedés: az első félévre jutó 265 milliárd forint majdnem 10 százalékos éves növekedést jelent, bőven meghaladja a tavalyi 490 milliárdos összeg felét.

Nyitókép: Sorban állók gyógyszertárnál Nyíregyházán 2020. március 14-én. A koronavírus-járvány miatt megnövekedett a gyógyszertárak forgalma. MTI/Balázs Attila

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában