Megint egy lelőtt fegyveres bűnözőre hivatkozva őrjöng az amerikai radikális baloldal

Ezt olvasta már?

Németország támogatást biztosít az orosz vakcina európai uniós engedélyeztetéséhez

Angela Merkel német kancellár bejelentette, támogatást biztosít Oroszországnak az új típusú koronavírus ellen Oroszországban kifejlesztett Szputnyik V oltás uniós engedélyeztetéséhez. Angela Merkel Vlagyimir Putyin orosz elnökkel...

Újabb halálos áldozata van a madridi házrobbanásnak

Négyre emelkedett a szerdai madridi házrobbanás halálos áldozatainak száma, miután a baleset egyetlen súlyos sérültje éjjel elhunyt a kórházban - közölték a hatóságok. A...

Két öngyilkos merénylet volt Bagdadban, legalább heten meghaltak

Legalább heten meghaltak és több mint 25 ember megsebesült, két öngyilkos merénylet is történt az iraki főváros központjában található piacon. Az elkövetők egyelőre ismeretlenek.A merényletben legalább...

Halálos tömegszerencsétlenség: busz ütközött személyautóval Gödöllőnél

Rendkívüli hírlevél Amit 2021-ben azonnal tudni kell. Menetrend szerinti autóbusz ütközött össze egy személyautóval a 3-as főúton, Gödöllő külterületén csütörtök hajnali háromnegyed 6-kor, miután az...

Az amerikai Washington államban lévő Vancouverben (nem összetévesztendő a kanadai nagyvárossal) azt követően szabadultak el az indulatok, hogy a rendőrök lelőttek egy rájuk támadó fekete drogdílert. Ezt követően a helyi, illetve a Portlandből érkező radikális baloldali BLM- és Antifa-aktivisták randalíroztak a városban, amerikai zászlót égetve. Közben tovább csökkent a különbség Joe Biden és Donald Trump támogatottsága között. Az egyik legfontosabb billegő államban, Floridában pedig káosz alakult ki a levélszavazatok körül.

A Fox News beszámolója alapján a Washington állambeli Vancouverben három rendőr megkísérelt elfogni egy helyi, fekete drogdílert, aki egy bank parkolójában, menekülés közben fegyvert fogott rájuk, majd hirtelen lövéseket adott le. Erre reagálva a rendőrök azonnal lelőtték, a fekete férfi a helyszínen meghalt. 

(Megjegyzés: a washingtoni 180 ezres Vancouver nem tévesztendő össze a Kanada Brit Kolumbia államában lévő, közel 700 ezres Vancouverrel. Az amerikai Vancouver Washington déli részén helyezkedik el, és az oregoni Portlandtől csak a Kolumbia folyó választja el.)

A drogdíler lövései nem találtak célba, a három rendőr így sértetlenül megúszta. A helyiek szerint a lelőtt férfi neve Kevin Peterson Jr., és 21 éves volt. 

Ezt az információt megerősítette Chuck Atkins, Clark megye seriffje is.

Radikális baloldali tüntetők, Vancouver, Washington, 2020. október 30.Forrás: AFP/Getty Images/Nathan Howard

A lelőtt fekete férfi miatt különböző radikális baloldali csoportosulások (BLM, Antifa) utcára vonultak Vancouverben. Kirakatokat törtek be, fosztogattak, majd egy amerikai zászlót gyújtottak fel. Vagyis, pontosan azt csinálták, amit pár napja Philadelphiában. Találtak egy ürügyet ahhoz, hogy utána pusztításba kezdhessenek.

Zászlóégetés is voltForrás: AFP/Getty Images/Nathan Howard

Számos radikális baloldali aktivista a közeli Portlandből érkezett.

Kirakatokat is betörtek a radikális baloldali aktivisták.

A radikális baloldaliaktól a belvárosi szövetségi épületeket védő rendőrök egy tüntetőt letartóztattak, de azt nem közölték, hogy őt gyanúsítják-e a lövöldözéssel, vagy sem.

Csökken a különbség Trump és Biden között

A Fox News által megrendelt legfrissebb felmérésből az derül ki, hogy alig három hét alatt Joe Biden 10 százalékos előnye 8 százalékra csökkent.  Biden jelenleg 52-44 százalékos arányban vezet Donald Trump előtt, ez három hete még 53-43 százalék volt.  

A felmérés szerint Trump a fehér férfiak (+17 százalék), a vidéki szavazók (+18 százalék) és a fehér bőrű evangéliumi keresztények (+50 százalék) esetében áll kiemelkedően jól.

Donald TrumpForrás: MTI/AP/Evan Vucci

A felmérések egyébként rendre alulmérik Trump támogatottságát, tehát elképzelhető, hogy az elnök ennél jobb eredményt érhet el. Amúgy sem az számít, hogy direkt hány százalék szavazna rá, hanem, hogy megszerzi-e a billegő államok támogatását, vagy sem. Mindenki emlékszik rá, hogy négy éve Hillary Clinton fölényes győzelmét jelezték a közvélemény-kutatások, de Bill Clinton volt elnök felesége, Obama volt külügyminisztere veszített.

Káosz alakult ki a levélszavazatok körül Floridában

Ahogy az várható volt, ismét gond van a levélszavazatokkal, ráadásul pont a kulcsfontosságú, billegő államnak számító Floridában.  A levélszavazatokat a választás napjáig (november 3.) kell visszajuttatni, de máris túl sok érkezett belőlük, káosz alakult ki, így elképzelhető, hogy mégsem érkeznek be azok időben.  Főként Miamiban és környékén van gond a levélszavatok továbbításával, az ottani postahivatalokat ugyanis elárasztották a borítékok. 

2016-ban Trump 1,2 százalékos különbséggel győzte le a demokrata Hillary Clintont, idén ennél szorosabb végeredmény is elképzelhető, így nem lehet megmondani, hogy ki nyeri Floridát.

A Videán folytatódott a Müncheni Biztonságpolitikai Konferencián John McCain-díjat nyert Mártonffy Balázsnak, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem adjunktusának sorozata az amerikai elnökválasztásról. A kutató az Egyesült Államok fővárosának rangos egyeteme, a washingtoni American University nemzetközi közszolgálati karán szerzett PhD-fokozatot 2019-ben. Íme, a nyolcadik videó.

- Advertisement -
- Advertisement -

Legfrissebb a témában

Már februárban megérkezhet az orosz vakcina Magyarországra

Akár már februárban megérkezhetnek az első adagok az orosz koronavírus elleni vakcinából Magyarországra. Szerdán engedélyezték a magyar hatóságok a brit AstraZeneca és az orosz Szputnyik...

Egyre több külföldi étterem lázad fel és kinyit | Street Kitchen

Kolbásszal az igazi! Tésztapolc A parmezános réteget nem érdemes kihagyni ...

Újabb étteremnyitás: Érden nyit új helyet a MexKitchen | Street Kitchen

Gluténmentes Finomak és egészségesek is, bizony van ilyen! Szendvicsek és burgerek ...

Ezeken a helyeken kaphattok meleg ételt vagy italt, ha a Balatonhoz kirándultok

Alapkészítmények Ha már megvan az alaprecept, már csak rajtatok áll, hogy édesen, vagy sósan turbózzátok! ...

„Elégethetném a pénzt a teraszon” – Hogyan éli túl egy kávézótulajdonos a járványt?

A klasszik, kockás terítős büfék reggeli szendvicskínálatának gyöngyszeme Green Kitchen Ez most nem...
- Advertisement -

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -