Meghosszabbították a jogosítványát egy 100 éves olasz nőnek

Ezt olvasta már?

Candida Uderzonak 100 évesen újították meg a jogosítványát, így az elmúlt években ő lett a harmadik Olaszországban, akit alkalmasnak ítéltek arra, hogy volán mögé üljön.

A nő az új jogosítványát azután kapta meg miután átment a szemvizsgálaton egy autósiskolában az észak-olaszországi Vicenza tartományban.

A százéves nő azt mondta, mindig is szeretett független lenni, és nem gyakorolt nyomást a fiára, hogy kísérgesse őt.

Ez a megújulás boldoggá tesz, és egy kicsit szabadabbnak is fogom érezni magam – mondta Uderzo a Corriere della Serának. Szerencsés vagyok, 100 éves vagyok, és az, hogy ilyen egészséges vagyok, számomra is meglepetés. Soha nem szedek tablettát, csak egy-egy altatót.Azt mondta, olyan jó a látása, hogy szemüveg nélkül is tud újságot olvasni.

Európában kimagasló helyen áll Olaszország az ott élő százévesek számának tekintetében. A mérföldkőnek számító kort elérők száma folyamatosan növekszik. Az Istat, az országos statisztikai hivatal május elején közzétett adatai szerint Olaszországban 20 456 százéves él, szemben a 2019-es 14 456-tal – írja a Guardian.

Azt azonban nem tudni, hányan vezetnek még. A 80 év felettiek jogosítványait kétévente újítják meg, a járművezetőknek pedig orvosi igazolást kell bemutatniuk, hogy megbizonyosodjanak fizikai és szellemi alkalmasságukról.

Új autó vásárlásával ünnepelte jogosítványa megújítását egy tavaly 100. életévét betöltött szicíliai férfi, aki akkoriban a helyi sajtónak azt mondta, életében nem volt még balesete. Egy Campania régióban élő férfi, aki tavaly ünnepelte 100. születésnapját is, azt mondta, esze ágában sem volt lemondani autójáról.

Legfrissebb a témában

Még több hasonló cikk a témában