Meghallgatták az amerikai Szenátusban a Facebook, a Twitter és a Google vezetőit

Ezt olvasta már?

Kancellárjelölt-állítás: lekéste a saját maga által kitűzött határidőt a CDU és a CSU

Nem sikerült az önként vállalt határidőre, vasárnapra kiválasztani Németországban a Kereszténydemokrata Unió (CDU) és a testvérpárt Keresztényszociális Unió (CSU) közös kancellárjelöltjét. A feladatot Armin...

Több embert agyonlőtt egy fegyveres Wisconsinban – videó

Három embert agyonlőtt, két másikat pedig megsebesített egy fegyveres férfi Wisconsin államban, az Egyesült Államokban, a helyi seriff vasárnap segítséget kért a szökésben lévő...

Egy szerb vizsgálat szerint minden vakcina hatékony

Koronavírus – a második év Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő...

A hagyományoktól eltérő volt Fülöp herceg temetése, kibékült Harry és Vilmos herceg

A gyászszertartás több tekintetben is szakított a hagyományokkal. Fülöp hercegnek teljes körű állami temetés járt volna, de ő maga halála előtt többször is kijelentette,...

A Newsmax TV beszámolója szerint szerdán a washingtoni Szenátus kereskedelmi bizottságának az ülésén részben online meghallgatták a Facebook, a Twitter és a Google vezetőit annak kapcsán, hogy ezek a platformok cenzúrázták a konzervatív véleményeket, illetve a Facebook és a Twitter – október közepén – napokon át nem engedte megosztani a Biden család külföldi korrupciógyanús ügyeiről szóló információkat.

Mark Zuckerberggel csak többszöri próbálkozás után sikerült felvenni a videókapcsolatot, ezt látva Roger Wicker, a kereskedelmi bizottság republikánus elnöke ironikus megjegyezte:tudja milyen érzés, amikor a technika nem engedi, hogy kifejtse a véleményét utalva a konzervatív tartalmak cenzúrázására a közösségi oldalon.

Mark Zuckerberg, a Facebook internetes vezetője egy képernyőn, az amerikai kongresszus washingtoni épületében, a Capitoliumban a szenátus kereskedelmi bizottsága által tartott távmeghallgatáson, 2020. október 28-án.Forrás: MTI/EPA pool/Michael Reynolds

Miután megszűntek a technikai problémák, a Facebook vezetője erre úgy reagált, hogy a jövőben hajlandóak változtatni az eddigi gyakorlatukon, de szerinte a Kongresszus részéről is szükség van törvénymódosításra.

Roger Wicker vélemény alapján nincs rendben, hogy a nagy techcégek döntik el, hogy mit lehet publikálni a felületükön, és mit nem, emiatt sok amerikai nem fog megfelelő információkhoz jutni a politika, illetve a gazdaság területén.Ted Cruz republikánus szenátor főleg Jack Dorsey-szal beszélt, kifejtve, hogy az általa vezetett Twitter még Donald Trump elnököt is folyamatosan cenzúrázza. Cruz kitért arra, hogy a közösségi oldalak miközben nem engedik a konzervatív tartalmakat eljuttatni a választókhoz, a demokratákkal szemben nem alkalmaznak ilyen jellegű megkötéseket, sőt még segítik is őket azáltal, hogy most például több napon át nem engedték megosztani a Biden család korrupciós ügyeiről szóló cikkeket. A szenátor végezetül feltette a költői kérdést: ki az ördög választotta meg Önöket?

Cruz egyértelműen arra célzott, hogy a közösségi oldalak tulajdonosainak, vezetőinek nincs demokratikus legitimációjuk, hiszen nem indulnak választásokon, de ennek ellenére mégis befolyásolják a politikát.

Sundai Pichai, a Google vezetője nem kapott igazán kemény kérdéseket, csupán általánosságról kellett beszéljen. Vélhetően ez emiatt van így, hogy mert a Biden család korrupciógyanús ügyeiről a Google-ben lehetet keresgélni, az techóriás tehát – ezúttal – nem alkalmazott cenzúrát.

Csütörtökön a szenátusi meghallgatással kapcsolatosan nyilatkozott a Newsmaxnek Donald Trump elnök személyes ügyvédje, Rudy Giuliani, New York egykori polgármestere. A veterán politikus elsősorban a Twitter vezetőjét minősítette, közölve, hogy Jack Dorsey Istennek képzeli magát, csak azért, mert számítógépzseni.

A meghallgatásról összességében véve az mondható el, hogy konkrét eredmény nélkül zárult, így inkább úgy kell értékelni, mint egy hosszú folyamat kezdetét, amelynek a végén – néhány év és sok kompromisszum után – születhet megegyezés.

- Advertisement -
- Advertisement -

Legfrissebb a témában

Hárman meghaltak egy lövöldözésben Austinban

Hárman meghaltak egy lövöldözésben vasárnap az egyesült államokbeli Texas állam fővárosában, Austinban. Egyelőre sérültekről nem érkezett jelentés. A helyszínre érkeztek a tűzoltók, a rendőrség és...

Rózsaszínben akarod látni a világot? Irány a Samantha!

Mentes nasik Kicsit fitt, kicsit alternatív recept: tojás-, cukor- és tejmentes Az almás...

Jövő héten nyitnak a teraszok, így készülnek a vendéglátósok

Az almás pitét mindenki szereti Tésztapolc A tésztaételeket mindenki szereti ...

Raktárból francia pékség – teszteltük a Petit Tourage Pâtisserie-t

Ezt BÁRKI meg tudja csinálni! Húst hússal Kiadós kaja, amiért nem kell Csehországig...

Több száz hamburgert osztanak szét a mentősök között | Street Kitchen

Igazi ízbomba, és még diétás is! Húst hússal Nyisd meg otthon a saját...
- Advertisement -

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -