Meghaladja a 10 milliót Európában a koronavírussal fertőzöttek száma

Ezt olvasta már?

Megvan Joe Biden második európai választottja

A kancellár gratulált Joe Bidennek beiktatásához az elnöki hivatalba, és kiemelte, hogy Németország kész részt venni a nemzetközi problémák megoldásában az európai és transzatlanti...

A járvány miatt még több migráns érkezhet Afrikából Európába

A koronavírus-járvány miatt várhatóan idén többen próbálnak majd meg menedékkérőként Európába jutni - közölte kedden a bécsi székhelyű Nemzetközi Migrációpolitikai Fejlesztő Központ vezetője, Michael...

Másfél hónapja nem volt ilyen kevés új fertőzött Nagy-Britanniában

A hétfőn ismertetett legújabb adatok szerint csaknem másfél hónapja nem mért alacsony szintre csökkent az újonnan kiszűrt koronavírus-fertőzések száma az Egyesült Királyságban. Ebben már...

Most már mi is csak negatív teszttel mehetünk Franciaországba

A vasárnap éjféltől érvénybe lépett intézkedés eddig csak az EU-n kívüli országokból érkezőkre vonatkozott. Az új szabályozás alól mentességet élveznek a határ menti ingázók...

Öt hét alatt megduplázódott Európában az új koronavírus-fertőzöttek száma a Reuters brit hírügynökség számításai szerint.

A múlt hónapban Latin-Amerikában és Ázsiában jelentettek több mint 10 millió igazolt fertőzöttet térségenként. Csak az Egyesült Államokban kilencmillió fertőzött van a gyorsuló járványban.

Míg Európában csaknem öt hónap telt el, mire az igazolt fertőzöttek száma elérte az első 5 milliót, a következő ötmillió fertőzöttet egy hónap alatt jelentették a Reuters elemzése szerint.
A világ népességének 10 százalékát kitévő Európából jelentették az összes 46,3 millió fertőzött mintegy 22 százalékát. Európában 269 ezer életet követelt a Covid-19 betegség, ami a világban bekövetkezett közel 1,2 millió haláleset mintegy 23 százalékát teszi ki.

A picture taken on March 13, 2020, shows an aerial view of empty Tirana’s outer ring. – Albania has stepped up measures to contain the spread of COVID 19 caused by the novel coronavirus and banned circulation of all cars (except ambulances and supplies) for 3 days and urged people to stay home as the number of infected people increased to 33. (Photo by Gent SHKULLAKU / AFP)Forrás: AFP/Gent Shkullaku

A járvány gyorsulása miatt Franciaország, Németország és az Egyesült Királyság jelentett be országos karantént legalább egy hónapra, majdnem olyan szigorú korlátozásokkal, mint márciusban és áprilisban. Portugália részleges karantént rendelt el, Spanyolország és Olaszország pedig szigorított a korlátozásokon.

A Reuters adatai szerint Európában több mint 1,6 millió új fertőzöttet jelentettek az elmúlt hét nap alatt, a világban diagnosztizált 3,3 millió új fertőzött közel felét, valamint 16 100 új halálesetet, ami 44 százalékos növekedést jelent az előző hetihez képest.

Európában minden 10 ezer emberre jelentettek 127 koronavírus-fertőzöttet, és mintegy négyen haltak meg a Reuters elemzése szerint.

Az Egyesült Államokban 10 ezer lakosra 278 fertőzött és hét haláleset jutott.

A térségen belül Kelet-Európában található az igazolt új fertőzöttek közel egyharmada, míg a halálozásokban Dél-Európa vezet mintegy 32 százalékkal.

Oroszország a leginkább érintett kelet-európai ország több mint 1,6 millió igazolt koronavírus-fertőzöttel. Tatjana Golikova miniszterelnök-helyettes szerdán közölte, hogy az ország 16 régiójában 90 százalékban megteltek a kórházi ágyak.

- Advertisement -
- Advertisement -

Legfrissebb a témában

Koronavírus: 459 új fertőzöttet találtak, elhunyt 89 beteg | 24.hu

459 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 360 877 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma – írja a koronavirus.gov.hu kormányzati...

Ezekkel a helyekkel lett szegényebb Budapest a Covid miatt

Rengeteg SAJT!!! Ha eddig sose sikerült szépen rántanod a húst Szinte hihetetlen,...

Kiadós ebéd: a város egyik legjobb fish & chipse egy pláza aljában

Szupergyors pasta! Fantasztikus desszertek A palacsintás verzió még váratott magára ...

Teszteltük a vegán ebédmenüt kínáló éttermeket

Húst hússal A debreceni mazsolás csirkét még 100 éve is ették a Hajdúságban ...
- Advertisement -

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -