Megfulladt egy 20 éves férfi, miközben kimentett egy nőt a folyóból

Ezt olvasta már?

A Temzébe zuhant egy nő, egy férfi ugrott utána. A nő megmenekült, de a férfi belefulladt a folyóba.

Éppen egy étteremből tartott hazafelé barátjával Folajimi “Jimi” Olubunmi-Adewole, amikor meglátták, hogy a Temze folyóba zuhant egy nő. Pár pillanat múlva a kiabálását is meghallották:

Nem tudok úszni, meg fogok halni.

Az eset még tavaly történt, most volt az ügy tárgyalása.

Jimi ezután a Temzébe ugrott, annak ellenére, hogy a közelben lévő másik két férfi azt mondta, hogy maradjon a hídon. Ekkor a 20 éves férfi odakiáltott a nőnek: „Nem hallhat meg!”.

Barátja, Bernard Kosia, aki nem tudott úszni, azt mondta, hogy látta, amint Jimi egy percig küzdött az árral, majd elsüllyedt a vízben.Két másik férfi közül az egyik szintén a bajba jutott nő segítségére sietett – írja a Bors

A parti őrségnek a London Bridge közelében sikerült kimentenie a nőt és a másik férfit, de Jimit nem találták meg.

Tragikus módon a holtteste másnap reggel 6 óra körül bukkant fel, nem messze attól a helytől, ahol a vízbe ugrott. A halál okaként fulladást jelölték meg.

“Nyilvánvaló volt, hogy nehézségei voltak, abban a pillanatban, amikor a vízbe ért. Bátorságáról tett tanúbizonyságot azzal, hogy megpróbált segíteni a nőnek, de közben meghalt” – nyilatkozta Stefan Yiannaki nyomozó őrmester a londoni rendőrségtől.

Az a bátorság, hogy éjszaka a Temzébe ugrott, hogy segítsen egy vadidegen embernek, egészen elképesztő. Sokan szeretnénk azt hinni, hogy mi is ugyanezt tennénk ebben a helyzetben, de csak kevesen lennének ilyen bátrak és elszántak” – tette hozzá a halottkém.

A tavalyi tragédia kapcsán felmerült a gyanú, hogy a rendőrség túl lassan válaszolt a segélyhívásra, ezért halt meg Jimmi. De a napokban történt tárgyaláson ezt elvetették.

Legfrissebb a témában

Még több hasonló cikk a témában