Megfagyott egy nő egy éjszakai túra alatt a Zion Nemzeti Parkban

Ezt olvasta már?

Holtan találtak egy túrázó nőt a Utah állambeli Zion Nemzeti Park egyik ösvényén. A férje hiába indult el segítségért, túl későn érek vissza – írja az nbcnews.

A nyilvánosság számára még nem azonosított 31 éves nő két évvel idősebb férjével kedden este indult túrázni egy engedélyezett ösvényen a park Narrows nevű szakaszán – közölte közleményében a Nemzeti Parkszolgálat.

A különösen hűvös időjárás azonban jelentősen lassította a kirándulókat. Az asszonyt a Virgin folyó közelében találták meg a Zion Nemzeti Park kutató- és mentőcsapatának tagjai szerda reggel. Hiába próbálták, már nem tudták újraélszteni.

A tragédia helyszínén kilenc méter széles ösvényen 305 méter magas homokkőfalak húzódnak, ennek közepén van a Virgin folyó, ami hajlamos az áradásra. 

A férj azt mondta, hogy az éjszaka folyamán mindketten veszélyesen kihűltek, és a hipotermiának megfelelő tüneteket tapasztaltak – áll a Nemzeti Parkszolgálat közleményében.

A férj azonban még érzett magában elég erőt ahhoz, hogy továbbmenjen és segítséget kérjen felesége számára a népszerű Riverside Walknál. 

A házaspár nem tudta, hogy mindössze 2,5 kilométernyire voltak egy jól járható, aszfaltozott úttól.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint a héten a parkban már mínusz 1 fokra hűlt a hőmérséklet. 

A halálesetet a Washington megyei seriff hivatala, a Utah állambeli halottkém és a parki szolgálat is vizsgálja. 

(A címlapi kép illusztráció!)

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában