Megdöbbentő információk Putyin egészségi állapotáról

Ezt olvasta már?

Kétségbe vonja a brit vezérkari főnök, hogy bármi valóságalapja lenne azoknak a híreszteléseknek, amelyek szerint Vlagyimir Putyin orosz elnöknek bármi betegsége van, vagy hogy fennáll a lehetősége annak, hogy erőszakkal eltávolítják a hatalomból.

“Az efféle szóbeszéd merő vágyálom” – mondta Tony Radakin a BBC brit közmédiában vasárnap sugárzott interjúban.

“Hivatásos katonaként azt mondhatom, hogy egy viszonylag stabil rezsimet látunk Oroszországban, Putyin elnök képes elfojtani bármilyen ellenállást, és a csúcson senki sem érdekelt az elmozdításában” – fejtette ki Sir Tony Radakin tengernagy, a brit fegyveres erők vezérkari főnöke.

Boris Johnson utódjának tisztában kell lennie azzal, hogy Oroszország jelenti a legnagyobb veszélyt az Egyesült Királyságra, és ez a veszély évtizedekig fennállhat – jelentette ki.

Vlagyimir Putyin, orosz elnökForrás: MTI/EPA/Szputnyik/Mihail Metzel

Radakin szerint az ukrajnai háborúban elszenvedett veszteségek következményeként az orosz szárazföldi csapatok talán kisebb veszélyt jelentenek, “de Oroszország továbbra is atomhatalom, kiberképességekkel, űrbéli kapacitásokkal és speciális víz alatti programokkal rendelkezik”, és ezek a programok fenyegethetik a kontinensek közti adatáramlást biztosító víz alatti kábeleket.

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában